Warcross: AR og VR i fuld flor

Anmeldereksemplar

Marie Lu er kendt for at skrive et fængende plot. Dette er også tilfældet i Warcross.

Emika lever på samfundets bund med en kæmpegæld, i en faldefærdig lejlighed og uden udsigt til en uddannelse. Men hun er en overlever, og med sit regnbuefarvede hår og kyniske beslutsomhed tager hun på menneskejagt. Hun er nemlig dusørjæger. Og hacker. En dag går hendes hack galt, og hun ender med at blotte sig selv – og pludselig befinder hun sig i Tokyo hos verdens mest magtfulde mand, hvis status (og liv) er på spil.

Warcross er en dystopi. Men en atypisk en af slagsen. Sådan en hvor computerspillet med en kombination af VR og AR har overtaget verden. Årets begivenhed er Warcross-kampen, og skaberen bag computerspillet er en superstjerne.

Det er en spænende bog med et interessant plot – og så er det ikke en særlig virkelighedsfjern historie. Det er ikke urealistisk, at vi alle ender med at gå med et par briller/kontaktlinser, som gør vores verden bedre/nemmere/klogere/ondere/værre. Læseren suges ind i bogen fra første side både grundet det høje tempo men i høj grad også, fordi personerne i bogen er troværdige og interessante.

Bogen anbefales til enhver teen med og uden interesse for computer.

Læs Marie Lu “Warcross”, hvis du

  • er til dystopier
  • mangler en god bog
  • søger noget helt andet end “plejer”.

Jeg var udmærket underholdt af “Warcross” – og det kan jeg umuligt være ene om.