Vild viden: om at opleve verden

Anmeldereksemplar

Line Friis fortæller solidt om tre spektakulære rejser.

Med skumsprøjt, saltvandssmag, tynd luft og bidende kulde fortæller Line Friis om tre eventyrere, der på hver deres måde erobrer verden. Laura Dekker sejler som 14-årig verden rundt alene, Thor Heyerdahl krydser Stillehavet på Kon-Tiki og Edmund Hillary bider skeer med Mount Everest – alt sammen fortalt for og til børn.

Der er fart over feltet, og oplevelserne står i kø, når både mod, styrke, viljestyrke og stolthed skal findes frem, så noget der, synes umuligt, gøres muligt.

Bøgerne er udgivet af Carlsen i samarbejde med Storyhouse. Et imprint under Lindhardt & Ringhof, som udelukkende beskæftiger sig med faglitteratur. Dette kan mærkes på kvaliteten af disse bøger, som er høj med et udmærket sprog og vældig spændende indhold.

Forfatteren har en tendens til at starte sine sætninger med “og”. OG! Det kan blive en kende tungt at læse om Laura Dekkers verdensomsejling, når sætningerne starter med “og” 101 gang på 113 sider!!! Det er uambitiøst, at end ikke en redaktør har bidt mærke i dette. Et godt sprogligt flow afhænger af variation i forfelterne.

Når dette er sagt, så kan jeg kan kun anbefale disse bøger til børn på mellemtrinnet, som gerne vil læse andet end skønlitteratur. Indholdet kan noget, og det giver læseren en viden om og en lyst til at opleve verden.

Læs Line Friis’ serie “Vild viden til børn og unge”, hvis du

  • mangler gode fagbøger
  • søger nye titler til PLC’et
  • har et barn, som helst læser faglitteratur.

Disse bøger er ganske udmærkede, og de vil med deres indhold motivere mangt en børnelæser.

Line Friis, “Først på Everest”, “På tværs af Stillehavet” og “Alene Jorden rundt”, Carlsen, 2018, set til kr. 129,95