Opfør dig ordentligt: om at være en god ven

Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Opfør dig ordentligt, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

“Opfør dig ordentligt” i 2. udgave er stadig lige aktuel. 

“Opfør dig ordentligt og vær en god ven” fortæller, hvordan du skal dække et bord, holde på kniven, afvise en legeaftale, klæde dig efter situation, tale og lave lektier. Den fortæller også, hvordan du er en god ven, overholder aftaler og opfører dig blandt andre.

Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Opfør dig ordentligt, Bogoplevelsen

Det er Emma Gad fortalt for børn. Det er vældig didaktiserende og vældig, vældig belærende. Men bogen er godt skrevet, og god opførsel skader aldrig, og derfor bliver den aldrig for meget. Bogen udkom første gang i 2015, og nu har den fået et kapitel om takt og tone på de sociale medier med også. Det er godt tænkt, for her skal vi i særdeleshed også opføre os ordentligt. Platformen er stadig forholdsvis ny og et ukendt terræn, og vi må gøre os ekstra umage for at agere hensigtsmæssigt.

Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Opfør dig ordentligt, Bogoplevelsen

Bregnhøis streg er velkendt humoristisk og dejlig enkel i sit udtryk, hvilket passer fint til de ellers meget bastante regler og normative udsagn. Det skaber en fin balance, og gør at bogen fungerer upåklageligt.

Brug den som opslagsværk, til understøttende undervisning, i hjemmet, i børnehaven. Vi kan alle lære noget af den; børn såvel som voksne.

Læs “Opfør dig ordentligt og vær en god ven” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, hvis du 

  • er mellem 5 og 12 år 
  • søger en bog om takt og tone 
  • vil lære med dit barn.

Bogen er sjov og lærerig – og ethvert barn vil profitere af at læse den. 

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, “Opfør dig ordentligt og vær en god ven”, Forlaget Carlsen, 2018, set til kr. 99,95