Bette og Bjerg: filosofiske og helt særlige

Bette og Bjerg, Tina Sakura Bestle, Haine Bartholin, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Bestle og Bartholin filosoferer om det nære og fjerne i tvillingebøgerne om “Bette og Bjerg” 

Bette er en fantasifuld lille sjæl, der bager kager, finder rumtænnister og tænker stort om verden. Bjerg er impulsiv, jordnær, samvittighedsfuld og afsindig glad for Bette. Bjergs væren i denne verden, og Bettes væren i den ukendte verden støder sammen og giver problemer for de to, der i bund og grund bare vil hinanden deres  forskelligheder til trods. Men for at blive venner, må de mødes på midten, og det er i denne verden, men langt væk fra udgangspunktet, og derfor må de af sted: ud at undersøge den store fantastiske verden, hvor

“Vandet glimter glimt. Bette nynner nyn.” 

Både Hanne Bartholin og Tina Sakura Bestle er koryfæer i dansk børnelitteratur, og med dette samarbejde cementerer de deres position. Bartholin maler enkelt, naivt og udtryksfuldt til Bestles filosofiske betragtninger om venskaber og verden.

Bette og Bjerg, Tina Sakura Bestle, Haine Bartholin, Bogoplevelsen

Det er to virkelig smukke og helt særlige tvillingebøger, der fornemt taler sammen gennem farver, skrift og tematikker. Det er lækkert bogarbejde, der vidner om ambitioner på bøgernes vegne. De har et ekslusivt udtryk med en rå og ubehandlet overflade, lækre pastelfarver, skiftende læseretning og fold-ud-sider i bogens slutning. Bøgerne sender samtidig en kærlig hilsen til Siri Melchiors “Storemyr og Lillemyr” fra 2017, der på samme måde er tvillingebøger fortalt med gule og lyserøde forårsfarver og om et venskab større og vigtigere end ord kan beskrive.

Bette og Bjerg, Tina Sakura Bestle, Haine Bartholin, Bogoplevelsen

Bøgerne om Bjerg og Bette er oplagt at bruge til dialogisk læsning i børnehaven og indskolingen, hvor samtalen kan falde på både venskaber, drømme, magi, rummet og uendeligheden. Det nære og nærme fortalt gennem det fjerne og uforklarlige. Og derfor kræver bøgerne en samtale for at få løst sit fulde potentiale.

Læs Tina Sakura Bestle og Hanne Bartholins “Bette & Bjerg – Rumtænnisten” og “Bette & Bjerg – bjerget af kager”, hvis du 

  • søger vigtige bøger til højtlæsning 
  • ønsker at filosofere med børn 
  • vil tale om venskaber. 

Bøgerne er uendelig smukke, men de kræver noget af både barn og voksen før det forløses. 

Tina Sakura Bestle og Hanne Bartholins “Bette & Bjerg – Rumtænnisten” og “Bette & Bjerg – bjerget af kager”, Gyldendal, 2018, set til kr. 230 pr. stk.