Ankh: norsk Indiana Jones

Ankh, Monika Steinholm, Tonja Clausen, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Monika Steinholm og Tonje Clausen har skrevet en sjov historie om mumiernes invasion.

Markus lever et (næsten) almindeligt liv med sin tante i en lille norsk by. Han er nørd og ensom. En dag får klassen en ny og meget mystisk vikar, og pludselig ruller historien om det gamle Egypten, løse mumier og historiske skrifter i noget så koldt som Norge.

Historien er både spændende, sjov og  historisk interessant. Den er hæsblæsende og med et vist moderne Indiana Jones-tvist, der gør, at den er fed at læse. Det er en klassisk fortælling om den nørdede dreng som bliver venner med klassen goth og smartass på grund af en opgave. Vores nørd har i denne udgave dog en rimelig sej robot, der giver ham et på en gang sejt og endnu mere nørdet udtryk.

Tonje Clausens mangainspirerende illustrationer gør det vældig godt både som helsidesillustrationer men i særdeleshed også i tegneserieudgaven. De er stemningsfulde, sjove, udvidende og særprægede. Det gør, at historien, der i forvejen er god, glider bedre.

Jeg er heldig at have fået tilsendt bogen af forfatteren, og jeg har derfor læst den på norsk. Nemt og lige til. Bogen burde oversættes til dansk. Det er sjovt, spændende og fængende. Og vi burde læse mere af hinandens litteratur i Norden, hvis du spørger mig. Men bliver den ikke oversat, så burde man bruge den i nabosprogsundervisningen. Billederne understøtter forståelsen, historen er spændende, og børnene vil hurtigt glemme, at de læser norsk.

Læs “Ankh – Mumierne våkner” af Monika Steinholm og Tone Clausen, hvis du

  • er forlagsperson
  • underviser i dansk i skolen
  • vil forhøjes af børnelitteratur fra vores nabolande på originalsproget.

Historien om Ankh er sjov, klog og spændende. Må den inspirere mangt et barn i Norden.

Monika Steinholm og Tonje Clausen, “Ankh – mumierne våkner”, Pitch forlag, 2018, set til 174 norske kroner.