Hvad er sex?

Hvad er sex? Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis bog om sex er sjov, informativ og lidt pinlig… 

Når man nærmer sig de ti år, da begynder kroppen at ændre sig. For nogle sker det tidligt og for andre sker det senere, men uanset er det på en gang spændende og skræmmende at være vidne til så voldsomme forandringer i krop og sind. Denne ambivalente følelse, der pirrer og prikker, banker i blodet, bruser i ørerne formidles i Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis nye lille bog “Hvad er sex?”.

Hvad er sex? Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Bogen er hensigtsmæssigt opbygget med emner lige fra dét at blive kærester til at være ufrivillig barnløs og alt hvad der hertil hører af æg, sæd, onani, bumser, blod og porno. Hvert afsnit er spækket med Bregnhøis illustrationer, der viser, hvad der skal vises, uden at være hverken blufærdig eller vildledende; det er sådan det er, ser ud og fungerer. Bum. Hvert afsnit afsluttes med en side, der henvender sig til den voksne med råd, opfordringer og velmenende ord.

Hvad er sex? Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Lemire og Bregnhøi fortæller pænt, afmålt og informativt om det allermest spændende i verden. De møder barnets lyst til at forstå sig selv og hinanden og deres indbyrdes seksualitet i øjenhøjde og uden at virke belærende. Og det er godt.

Skal der hældes lidt malurt i bægeret, så må det være, at den næsten ikke berører andre seksualiteter end heteroseksualitet. Jeg tænker, at det er et bevidst valg. Må de (eller andre) skrive en bog, der også berører andre former for seksualitet.

Hvad er sex? Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Jeg vil varmt, kærligt og med let røde ører anbefale denne lille frække sag. Den skal bruges i skolerne i det timeløse fag “sundheds- og seksualvejledning”, men den bør også bo på PLC’et, også selvom det er en af de bøger, der kan skabe virak og røre, og at du dagligt skal sætte den tilbage på plads. For det er et spændende emne, og de skal have lov at udforske det; det gerne denne lille bog, der i øjenhøjde og i tråd med tidsånden fortæller om kys, kram, rejsning, menstruation og fødsler. Helt uden at løfte fingre; og hurra for det!

Læs “Hvad er sex?” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, hvis du 

  • har børn i alderen fra 8 til 12 år
  • selv er mellem 8 og 12
  • er begyndt at interessere sig for kærester, kys og kærtegn. 

Det er den nye generations “Sådan får man et barn”. Tillykke til dem.

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, “Hvad er sex?”, Gyldendal 2018, set til kr. 199,95