Fuglemanden:

Sarah Engell, Lilian Brøgger, Fuglemanden, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Engell og Brøgger er gør et formidabelt makkerpar i denne grafiske roman om psykisk sygdom. 

Barbara er usikker på mange ting. Men mest af alt på sig selv. Hun begynder at se og høre fugle alle steder. Disse fugle matrialiserer sig og bliver til Fuglemanden. En ond stemme, der dikterer, hvad Barbara skal og ikke skal.

Sarah Engell skriver på en og samme tid grusomt ondt og kærlig omsorgsfuldt om at have en psykisk lidelse. Det er virkelig en smuk, smuk, smuk fortælling om at være ved siden af. Eller i det mindste at føle sig ved siden af.

Lilian Brøggers illustrationer er aggressive og fandenivoldske med sine dramatiske, heftige streger, hvis voldsomhed afhænger af Barbaras sindstilstand. Jo værre hun har det, jo hæsligere bliver Brøggers illustrationer. Det er virkelig godt håndværk, som taler til læseren. Bogen fortæller ikke kun gennem illustrationer, men også gennem sangtekster, wikipedia-oplag, blanke opslag og almindelig romanformat bruges som fortælleform. Det er virkelig interessant, hvordan de forskellige måder smelter sammen og bliver et hele; farver, stil, modaliteter og følelser taler sammen og bliver til et hele, der løfter bogen til nye højder.

Det er dansklærerens drøm at få en bog som “Fuglemanden” i hænderne. Den besidder utrolig meget fortolkningspotentiale med alle de forskellige modaliteter, som Engell og Brøgger bruger. Denne bog vil dæmme op for elevernes omverdensforståelse og give dem en forståelse for psykiske sygdomme. Det er en bog, som gør læseren til et bedre menneske.

Sjældent er mere helstøbt værk set – må den vinde mangt en pris, og må den blive læst i alle udskolingsklasser i det ganske danske land.

Læs “Fuglemanden” af Sarah Engell og Lilian Brøgger, hvis du 

  • vil læse en voldsom fortælling 
  • ønsker at blive rørt dybt i sjælen 
  • mangler bogEN til undervisningsbrug.

“Fuglemanden” er et mesterværk af en fortælling. Må den berige dit liv.

Sarah Engell og Lilian Brøgger, “Fuglemanden”, Carlsen, 2018, set til kr. 230