Elmer Baltazar: eminent fantasy

Tobias Bukkehave, Elmer Baltazar, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Tobias Bukkehaves “Elmer Baltazar” er en glimrende historie.

Elmer er en rigtig fobolddreng, der på ingen måde forstår sig på computer. I skolen skal de lave et projekt om teknologi, og til al sit held bliver han sat sammen med klassens flotte, kloge og dygtige computernørd Emmy. Men deres projekt kører umiddelbart ikke sådan på skinner; Elmer er virkelig håbløs til it. I sin iver for at imponere Emmy anskaffer han sig en højst tvivlsom iPad. En iPad der også er portalen til Arkadia. Der lurer dog farer i parallelverdenen, som selv ikke Emmy kan besejre. Elmer må derfor tage affære, og et eventyr udfolder sig for læseren.

Det er en virkelig god historie med humor, sprudlende fortælleglæde og et udfoldet persongalleri. Det er en glæde at læse en bog, der på fornem vis tager barnet ved hånden og fortæller helstøbte verdner frem.

Bogen er beriget med stemningsfulde illustrationer og en lækker forsidesats med det smukkeste kort. Illustrationerne løfter fortællingen og giver bogen et præg af eksklusivitet. Det falder dog en smule til jorden, når der kun er fem illustrationer i hele bogen. Enten så skal illustrationerne falde med en naturlig frekvens, eller så skal de udelades. Det virker, som var illustrationerne mulige forsider, der blev skrottet i den afsluttende fase, men alligevel fik plads i bogen. Det er synd for et ellers vældig fint illustratorarbejde.

Det er en god historie, som kan bruges både som selvstændig læsning og til højtlæsning både i klassen og hjemme under natlampen. Jeg under ethvert barn at tage på rejse med Emmy og Elmer ind i Arkadia.

Læs “Elmer Baltazar – rejsen til Arkadia”, hvis du

  • er et barn omkring 10-årsalderen
  • hvis du mangler en god og medrivende højtlæsningsbog
  • vil vække læselysten hos det computerspillende barn.

Det er i bund og gund bare en utrolig vellykket og gennemført historie.

Tobias Bukkehave, “Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia”, Carlsen, 2018, set til kr.149