Drømmekæresten: om den første forelskelse og drømmetydning

Et strejf af magi 4: drømmekæresten, sandra schwartz, lars hornemann, bogoplevelsen

Fjerde bog i serien “Et strejf af magi” fra Sandra Schwartz’ hånd er endnu en omgang solidt håndværk til den 8-11-årige pige. 

Pigerne har været til Rasmus Seebach-koncert, stjålet og været vilde med de samme drenge i de første tre bøger. Alt sammen hjulpet på vej af hverdagens små overnaturlige fænomener; eksempelvis at tabe en øjenvippe og at tro på stens magiske kræfter. Nu er tiden så kommet til den første rigtige kæreste. I “Drømmekæresten” drømmer Runa, at hun flyver sammen med Mehdi, og straks er Frida og Vigga, der til at hjælpe med drømmetydningen. Bagerst i bogen forefindes en guide til drømmetydning af de syv mest almindelige drømme, hvis læseren skulle være interesseret i at tolke sine egne drømme.

Lars Hornemans illustrationer indfanger essensen af pigeliv med sit sort-hvide udtryk. Illustrationer, der lever på less is more-princippet. Jo dystrere pigernes følelser er, jo mere fylder det sorte i illustrationen. Illustrationerne fungerer bemærkelsesværdigt godt til denne bog, der havde behøvet illustrationer, men hvor illustrationerne bidrager til læsevenligheden.

Et strejf af magi 4: drømmekæresten, sandra schwartz, lars hornemann, bogoplevelsen

Med et lixtal på 11 skriver Schwartz en bog, som eleverne forventes selvstændigt at kunne læse omkring 2. klasse. Dette vil være en mulighed med bogens korte sætninger, mange dialoger samt illustrationer. Det betyder dog ikke, at bogen ikke egner sig til godnatlæsning under lampens skær, for det gør den. Pigerne har gnidninger i pigeflokken (de er tre – det siger sig selv), de har problemer med drengene og de producerer nødløgne. Alt sammen noget, som småpiger vil profitere at samtale med en voksen om.

Et strejf af magi 4: drømmekæresten, sandra schwartz, lars hornemann, bogoplevelsen

Læs “Et strejf af magi 4: Drømmekæresten” af Sandra Schwartz, hvis du

  • kender en pige i målgruppen 
  • vil anbefale bogen til dine elever 
  • er 9 år og tror på overnaturlige ting som eksempelvis en drømmefanger

Schwartz og Horneman leverer endnu et veludført stykke pigebog, som tøsebarnet omkring de 10 år vil elske, hvis denne er til venindebøger. 

Sandra Schwartz og Lars Horneman (ill.), “Et strejf af magi 4: Drømmekæresten”, Carlsen 2016, set til kr. 199,95

(Bogen er tilsendt med varme hilsner fra Sandra Schwartz med henblik på anmeldelse.)