Hallo, jeg er her også!: om at blive overset

Hallo, jeg er her også, Brigitte Endres, Joëlle Tourloniasm, bogoplevelsen

“Hallo, jeg er her også!” er en billedbog om at være en ensom, overset kamæleon – og pige. 

“”Hallo!” råber den lille kamæleon, “Jeg er her også!” Men ingen ser den, ingen hører den. Derfor hænger den lille kamæleon med hovedet. Det gør ondt at blive overset!” (s. 3)

Den lille kamæleon har boet i sit terrarium i en halv evighed, men ingen vil have den med hjem. De vil kun have dværgkaniner eller marsvin. En dag ser kamæleonen sit snit til at stikke af fra den endeløse venten i dyrebutikken. Den kommer på en farefuld færd, hvor den opdager en lille rødhåret pige, som minder kamæleonen om sig selv. Kamæleonen følger efter pigen, og turen ender i en bagerbutik, hvor kamæleonen laver en frygtelig ravage. Pigen redder kamæleonen, og pludselig får de begge en ven, for det er tydeligt, at de hører sammen. Og sådan møder Kamma og Leon hinanden, og sammen kan de besejre hele verden. Eller i hvert fald gyngestativet.

Illustrationerne i bogen er støvede og gør udpræget brug af jordfarver. Illustrationerne er på en gang realistiske, barnlige og fantasifulde, og de besidder en detaljerigdom, hvor læser og beskuer kan bruge snesevis af minutter på at undersøge hvert opslag, da disse besidder et væld af intraikoniske tekster (og billeder). Øjet er på en og samme tid roligt og udfordret; og det er godt klaret.

Hallo, jeg er her også, Brigitte Endres, Joëlle Tourloniasm, bogoplevelsen

Det er en fin, lille bog med den genistreg at bruge en kamæleon som protagonist i en billedbog, der handler om at blive overset. Det er godt tænkt, men når historien samtidig er god og rørende, så går det hele op i en højere enhed. Det handler om venskaber, ensomhed, usynlighed, mod og selvtillid. Det er sødt og det er vigtigt.

Læs “Hallo, jeg er her også!” af Brigitte Endres og Joëlle Tourlonias, hvis du 

  • har et barn i børnehavealderen 
  • vil gå på opdagelse i detaljerige illustrationer
  • søger en bog om venskaber som udgangspunkt for samtale

Bogen overrasker med fine, detaljerige og hjertevarme illustrationer og en vigtig historie. Den anbefales til børn omkring 4-6-års alderen. 

Brigitte Endres og Joëlle Tourlonias; “Hallo, jeg er her også!”, Turbine 2016, set til kr. 269,95