De to myr: kuldegysende begynderlæsning

De to myr, Henrik Einspor, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar 

Henrik Einspors “De to myr” er vaskeægte gys på læs-let-måden. 

Ude i skoven i et forladt hus bor det store myr og det lille myr. De er ret bange for mange ting. Lys er en af dem. Så de gemmer sig i skabet, mens de venter på deres ven og beskytter, Lis. Endelig kommer hun med med og cykelkurven fuld af kanelsnegle.

Det er Hans og Grethe vendt på hovedet tilsat udefinerbare (menneskespisende) væsner, en mose, forsvundne børn og et ønske om at blive en anerkendt biolog. Samtidig tænker jeg, at “De to myr” sender en venlig hilsen til Siri Melchiors to regnbuefarvede sukkerpopbøger, der blev udgivet tidligere på året. Her bor også et stort og et lille myr ude i skoven. Der er bare uendelig stor forskel på de to slags myr. Melchiors myr er af den søde og børnevenlige slags – Einspors knap så venlige.

Det er utroligt, hvor meget Einspor kan få ind på 46 sider og et lixtal på 6. En fuldkommen komplet gyser, hvor det risler koldt ned ad ryggen, og hjernen kværner flere dage efter for at bearbejde oplevelsen. Dertil kommer plottvistet, hvor læseren først har sympati for de to forsvarsløse myr, men det vender til antipati længere inde i historien. Eller gør det? Jeg ved det ærlig talt ikke, derfor har historien en bred målgruppe. Det er både til den absolutte begynderlæser, men også til den ældre mere udfordrede læser. Det er dejligt, at lix 6 ikke nødvendigvis er Palle-bøger eller skolestart. Og hurra for det.

Læs “De to myr”af Henrik Einspor, hvis du 

  • er begynderlæser 
  • gerne vil læse uhyggelige bøger selv 
  • mangler vedkommende læsning.

Einspor gør det igen: leverer formidabel læsning, hvor alle kan være med. 

Henrik Einspor; “De to myr”, Forlaget Løse Ænder, 2017, set til kr. 200