Roboys: om computerspil og nanopartikler

Roboys, Emil Blichfeldt, Tom Kristensen, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Blichfeldt og Kristensen er et forrygende makkerpar i den forrygende serie om Roboys

Nadim og Benjamin er habile gamere, som begge mener, at skolen er en sur tjans. En dag får de et tilbud om at deltage i et forsøg, der gør brug af deres gamerevner, mens det fritager dem fra skole. Det er svært at sige nej til. Af sted med dem. Det hele er ikke som det synes, da en skør professor kobler dem til en masse ledninger, og de pludselig befinder sig et nyt sted i en robotversion af dem selv. Men det forhinder ikke den etbenede Nadim og den overvægtige Benjamin i at skyde sig gennem tre bøger på jagt efter nøgler.

Der er fart på, når Emil Blichfeldt formidler historier, og Roboys er ingen undtagelse. Det er et fedt plot, der blander computerspil, robotter, kræft- og nanoforskning, venner, skoletræthed og magtsyge voksne. Det er utroligt, hvor meget Blichfeldt kan blande uden det tabes på jorden.

Roboys, Emil Blichfeldt, Tom Kristensen, Bogoplevelsen

Blichfeldt får følgeskab af Tom Kristensten på illustrationer. Sort-hvide, spækket med aktion og let tendens til skrækblandet fryd, når kroppens materie splatter ud over opslaget. Det er en formidabel fryd at se, hvordan den menneskelige udgave af Nadim og Benjamin behændigt transformeres til robotudgaver med blasterhænder, visirøjne og insektlignende metalpanser. Der er illustrationer på næsten hvert opslag, og de fleste af disse er forsynet med vertikale striber, der skaber bevægelse og fart. Særligt vellykket er det, når Kristensen kombinerer computerspil med kroppens biologi. Det er fede illustrationer til en fed bog. Hvis nu man ikke kan få nok af Kristensen, eller bøgerne bruges som oplæsning, så kan der findes fede farvelægningsark via dette link.

Bøgerne er blevet sammenlignet med Kasper Hoffs “Gamerz”. Det er selvfølgelig dejligt at få en fed sammenligning med i købet – det skaber helt sikkert læsere og øget salg. Men jeg vil mene, at serien kan – og bør – stå for sig selv. Det er virkelig god, fængende børnelitteratur.

Giv Roboys til dit nærmeste computerspillende barn, og konsollen skiftes ud med en bog.

Læs “Roboys”- serien, hvis du 

  • elsker computerspil
  • er 9-13år 
  • mangler lysten til at læse. 

Jeg har fremhævet det før, og gør det gerne igen: Hvis dit barn ikke vil læse, så skal I bruge Calibat som kur. 

Emil Blichfeldt og Tom Kristensen (red.), “Roboys 1 – Kobbernøglen”, “Roboys 2 – Sølvnøglen”, “Roboys 3 – Guldnøglen”, Calibat 2017, set til kr. 100 pr. stk.