Bad guys: skørt, skørt, skørt

Aaron Blabey, Bad Guys, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Aaron Blabeys bøger om de (næsten) rare bad guys er humørfyldt læsning til hele familien.

Hr. Ulv har et mål: han vil ikke være den onde ulv mere. Han vil være helt. Men det er unægteligt svært at være helt, når man er misforstået og alene. Derfor inviterer hr. Ulv sir Slange, don Pirana og mister Haj til at blive en del af Slyngelklubben. Modvilligt indvilliger de, og en ny heltegruppe er født. Det bare ikke verdens nemmeste job at være god, når nu man plejer at være ond, så mange fordindringer skal forceres, før gruppen får held med deres forehavende.

Aaron Blabey, Bad Guys, Bogoplevelsen

Det er sjovt, skørt og fuldkommen gakket. Det sprudler af intertekstualitet og fordomme. Netop derfor holder de her historier, der ved første øjekast synes tynde og letfordøjelige. Men både humoren og måden, hvorpå bøgerne er fortalt, giver serien et særpræg. I fortællestil, humor og tematik minder bøgerne om Wimpy Kid, og de står også overfor en filmatisering. En opskrift på succes.

Aaron Blabey, Bad Guys, Bogoplevelsen

Bøgerne er grafiske romaner, der trækker på traditioner fra både tegneseriegenren og billedbøger. De er holdt i sort/hvid og trykt på tyndt papir, hvilket giver associationer til jumbobogen. Det er vældig fint, og harmonerer med genren og indholdet.

Bøgerne anbefales til alle børn og barnlige sjæle, og de anbefales i særdeleshed til de “læsetrætte” på mellemtrinet.

Læs “Bad Guys” af Aaron Blabey, hvis du

  • er til Wimpy Kid
  • ikke rigtig gider læse
  • søger sjove, sjove bøger.

Der er ikke så meget andet tilbage end at vente på filmen og de resterende bøger.

Aaron Blabey, “Bad Guys – episode 1” og “Bad Guys – episode 2”, Politikens Forlag, 2018, set til kr. 99.95 pr. stk.