Stjernestøv: Den bedste tøseserie

Stjernestøv, Karen Van Bruun, Bogoplevelsen

Stjernestøv, Karen Van Bruun, Bogoplevelsen


Karen Vad Bruuns Stjernestøv-serie er måske den bedste serie skrevet til målgruppen. 

Selmas veninde Lulu skal til casting på en filmrolle, og Selma tager med som støtte. Det ender selvfølgelig med, at Selma får rollen, og så er kimen til bøgerne lagt. Selma skal nemlig nu finde ud af at være bedste veninde med Lulu, samtidig med at hun bliver filmstjerne. Og sådan bevæger alle bøger sig frem. En om casting, en om første dag på settet, en om filmoptagelsen langt væk hjemmefra og en om den første berømmelse. 

Det er veninder, savn, makeuprum, matematikundervisning, hjemmebag og kaffebrygning. Men det er også sms’er, kærester, svigt og usikkerhed. Med filmproduktionen som ramme, giver Karen Vad Bruun næring til en levende fortælling, hvor matematikundervisning og kendte skuespillere begge dele er hverdag. Det er en pigedrøm at være en filmstjerne, men Selma finder ud af, at livet ikke bliver nemmere af den grund. Der er stadig veninder, kedelige madpakker, savn og frustrationer. Det holder vand og er realistisk fra start til slut, og Selma er en protagonist, som er nem at holde af. 

Med sit pastelfarvede udtryk, lækre font, små fine detaljer samt enkle og charmerende illustrationerne fremstår bøgerne appetitlige. Jenny Kempes illustrationer synes ikke af meget, men de er tilpas naivistiske og barnlige, hvilket gør at de passer perfekt ind i bogens stemning. Forsidesatsen, hvor alle personerne er indtegnet, emmer af kærlighed og oprigtighed – som var det Selma selv, der havde tegnet familie og venner. Det er så fint. 

Der er intet dårligt at sige om bøgerne. De er afstemt til målgruppen, gennemarbejdet, fængende og æstetetiske. Enhver pige bør stifte bekendtskab med Selma – de vil helt sikkert være vilde med hende. 

Læs “Stjernestøv”-bøgerne, hvis du 

  • er pige i alderen 8-12år
  • mangler en ny serie til skolebiblioteket
  • vil motivere dit barn til at læse.

Selma er typen, som alle vil være bedste veninder med – og derfor kan man ikke får nok af bøgerne. 

Karen Vad Bruun; “Stjernestøv – Den store chance”, “Stjernestøv – Knæk og bræk, Selma”, “Stjernestøv – Stor pige, lille tøs” og “Stjernestøv – Selma Superstar”, Corto, 2016-2017, set til kr. 149 pr.stk 

(Bøgerne er tilsendt af forfatteren med henblik på anmeldelse – tak for det.)