Tonni2Ton & jagten på Hugtanja: om den fantastiske fantasi

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Adam O.s “Tonni2Ton & jagten på Hugtanja” er en smuk historie om de voksnes mangel på fantasi. 

Ingeborg og Tonni2Ton er bedste venner, og Tonni følger Ingeborg i tykt og tyndt – men ikke i skolen. Der må Ingeborg klare sig selv. Og det kan være svært nok i sig selv. Men når skoleinspektøren er af den strenge og sure slags, så er det godt, at Ingeborg kan sige fra selv. Så eftertrykkeligt at inspektør Blommegård går i baglås og bliver trist. Det viser sig, at Blommegårds dårlige humør kom, da hendes Tonni2Ton (Hugtanja) forsvandt. Da træder Ingeborg og Tonni2Ton til, og sammen drager de alle tre ud for at hjælpe Blommegård med at genfinde Hugtanja og med hende Blommegårds glæde og fantasi.

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Adam O. Illustrationer er sprælske, sjove og underfundige. De er farvemættede, detaljerige og udtryksfulde. Der har intertekstuelle referencer, og det er imponerende, hvordan Adam O. får Blommegård, hendes bil og Hugtanja til at ligne hinanden. Teksten er endda tegnet, og rundt om teksten og i samspil med denne er illustrationerne placeret forskelligt på opslagene. Illustrationerne varierer også i størrelse. Dette er med at understøttede  bevægelse hen over opslaget og gennem bogen. Det er tydeligt at se, at Adam O. kan sit håndværk. 

Men illustrationerne står ikke alene.De er båret frem af en historie. En historie, som på alle måder fungerer. Det er en fantastisk fin fortælling om troen på det bedste i mennesker. Om forholdet mellem børn og voksne, og om den fantasi, som børn besidder, men som de en dag smider væk. Glemmer et sted. Hvorefter de bliver voksne. Præcis som Blommegård. Men det handler også om at genfinde fantasien, barnlighed og gode humør. Mest af alt handler det om at lytte til barnet.

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Tonni2ton og jagten på Hugtanja, Adam O. Bogoplevelsen

Og så er det vældig befriende, at min profession får et kærligt drag over nakken. Måske vi er de mennesker, som er tættest på børnene, og måske er vi derfor også dem, som har lettest ved at genfinde vores Tonni2Ton eller Hugtanja. 
“Tonni2Ton & jagten på Hugtanja” er en fantastisk fortælling, som man skal give sig selv og sit barn. 

Læs “Tonni2Ton & jagten på Hugtanja” af Adam O., hvis du

  • Søger en smuk og varm billedbog
  • Vil læse en hjertevarm bog med dit barn
  • Mangler en nyklassiker 

Historien er lige så stor og fantastisk som Tonni med sine 2 ton

Adam O., “Tonni2Ton & jagten på Hugtanja”, Forlaget Fahrenheit , 2017, set til kr. 149

(Bogen er tilsendt med henblik på anmeldelse. Tak for det.)