Solstik: bogen du ikke vidste, du ville elske

Solstik, Jenny McLachlan, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

“Solstik” er den type litteratur, som de fleste teenagepiger vil elske.

Kat er familiens sorte får. Hun er en uterlig teenager, så hendes forældre sender hende på ødegårdsferie i Sverige hos hendes moster. Og der er unægteligt langt fra England til Sverige. Når man hverken forstår sproget eller kan bruge sit glattejern dagligt. For ikke at tale om den manglende mobildækning. Til gengæld møder hun den lækre Leo, og hun bliver nødt til at oppe sig, hvis hun skal vinde hans hjerte eller bare sin egen integritet.

Det er fint og præcis ligeså lyserødt som forsiden indikerer. Det er sjovt, forudsigeligt og herligt. Men det er også sommervibes fra et glohedt skandinavisk landskab, og det giver også noget til bogen, at dens lokation er på en lillebitte klippeø i den svenske skærgård. Det er smukke og maleriske omgivelser, der former Kat både fysisk og psykisk. Må jeg også rose de svenske sætninger, der sniger sig ind hist og her.

Jeg er på ingen måde til chick lit; jeg kunne endda være typen, der har fordomme over for genren og personer, der læser dem. Men jeg må med røde kinder indrømme, at jeg elskede at være på den lille ø i den svenske skærgård. Jeg var 15 år, forelsket og henført, mens jeg slugte bogen. Spurgte min familie, så ville de kunne berette om våde øjenkroge også. Men jeg ved ikke, om man skal tage dem seriøst.

I strandtasken hos enhver teenager skal denne findes; og måske også de to forgængere i serien. Jeg har ikke læst dem, men er de som solstik, så er de herlige. Jeg anbefaler.

Læs “Solstik” af Jenny McLachlan, hvis du 

  • er til chick lit 
  • ikke er til chick lit 
  • vil læse en herlig bog med skandinavisk feel. 

Jeg ville gerne tilbringe min sommer i Kats mosters sommerhus. Men jeg måtte nøjes med bogen. Men det var også ganske udmærket. 

Jenny McLachlan, “Solstik”, Gyldendal, 2018, set til kr. 110