Rotten ringer ud: klassisk Morten Dürr

Rotten ringer ud, Morten Dürr, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Morten Dürr kan skrive sjove børnebøger. Denne er ingen undtagelse. 

Viggo er ved en fejl kommet til at slå psykopaten Toby fra 9.’s rotte ihjel. Han er i seriøs bad standing, så derfor vil han forære Toby en ny rotte. Men intet går, som Viggo håber på, og da muligheden for at få en date med skolens lækreste steg byder sig, da kaster han alt, hvad han har, for at vinde hendes gunst.

Det starter ikke godt for Viggo, og det bliver værre og værre for den arme stakkel gennem bogen. Det involverer både et elevrådsvalg, en gylden bold, en stinkende pedel og en spraymaling. Det ender dog nogenlunde, og Viggo får lov til at tænke over, om det var det hele værd, når bedsteveninden Linea kommer i klemme og står til at ende som taberen.

Rotten ringer ud, Morten Dürr, Bogoplevelsen

Bogen er prydet med nogle helt utrolige illustrationer, der er udført af BenniSteptoe. Illustrationerne er udført i støvet blågrå og koral med få detaljer tilført i sort. Det er i sandhed anderledes illustrationer, hvor der brydes med alle normale tegneregler, og konturen er rød og blå mere end sort. Det er frisk og anderledes, og de giver bogen det sidste lag af gakkethed og løfter den til nye dimensioner. Der er brug for meget mere BenniSteptoe i børnelitteraturen.

Bogen er sjov og tankevækkende på en og samme tid. Den er værd at have på skolebiblioteket til de børn, der har læst “Jagten på den talende hund”, “Børnefængslet” og “En lort med tusind ben”. Det er mere af samme sjove skuffe, der skaber læselyst. Dürr har mange talenter, og sjove bøger er et af hans specialer. Noget som denne bog cementerer.

Det er en fornøjelse at læse denne lille bog med de særegne illustrationer.

Læs “Rotten ringer ud” af Morten Dürr, hvis du 

  • er til sjove bøger
  • mangler en god højtlæsningsbog 
  • søger en bog til læsetrætte tweens

Morten Dürr, “Rotten ringer ud”, Alvilda, 2017, set til kr. 269,95