Venskabsyoga: åndehuller i en stresset hverdag

Venskabsyoga, Anne Linder, Trine Lund, Bogopelvelsen

Anmeldereksemplar

Anne Linder og Trine Lunds “Venskabsyoga” argumenterer for åndedrætsøvelser som et break i en stresset skolehverdag. 

“Venskabsyoga – trivsesfitness i skolen” tilbyder bedre trivsel i skolen ved at indlægge små yogaøvelser i løbet af børnenes skoledag. Alle øvelserne bygger på et samarbejde, hvor den voksne skaber et rum, som giver eleverne mulighed for mødes og i forlægelse heraf skabe relationer og venskaber.

“Venskabsyoga – Trivselsfitness i skolen” består af to dele. En teoridel og en praksisdel. Teoridelen tager sit udgangspunkt i bl.a. ICDP, yoga og børns venskaber. Første del kan bruges i forbindelse med sundhedspædagogiske studier, da den sætter teorirammen for indførslen af yoga som en del af den pædagogiske praksis. Men i en travl hverdag, da er det nærliggende at springe det over, for at gå til de 40 praktiske øvelser, som er beskrevet bagerst i bogen. Og dette med rette, for enkelte steder bliver teoridelen en kende for mindfull og klistret positiv i sin begrundelse for indførslen af venskabsyoga i skolen. Men praksisdelen er at anbefale med sine nemme, tydelige beskrivelser af øvelserne.

Venskabsyoga, Anne Linder, Trine Lund, Bogopelvelsen

Bogen er et opgør mod hast og jag, støj og tempo. Bogens forfattere ønsker at give tid til nærvær og fordybelse. At hylde stilheden. Men den handler også om at skabe venskaber på tværs af forskelligheder gennem de samarbejdsøvelser, som yogaen tilbyder. Eleverne kommer til at høre ved hinanden, og gennem denne berørering skabes relationer.

Vil du i indskolingen, fritidsdelen eller måske endda i daginstitutioner implementere yoga, åndedrætspauser og samtidig forbedre børnenes trivsel, da anbefales “Venskabsyoga – trivselsfitness i skolen”s 2. del.

Læs “Venskabsyoga” af Anne Linder og Trine Lund, hvis du 

  • ønsker at skabe nærvær i en stresset hverdag
  • mangler ideer til indførsel af yoga og mindfullness i skolen
  • vil skabe bedre trivsel hos eleverne. 

Bogen har er et sympatisk bud på opgøret mod præstationsræset i folkeskolen.

Anne Linder og Trine Lund, “Venskabsyoga – trivselsfitness i skolen”, Dafolo, 2017, set til kr. 399,95