Nexus: lækker letlæsningsbog

Emil Blichfeldt, Tom Kristensen, Nexus, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Blichfeldt og Kristensen glimrer endnu en gang i deres samarbejde.

Nasim er en ganske almindelig dreng. På overfladen. Han er nemlig en hårdkogt budbringer. Han fragter vigtig og eftertragtet information. Det betyder også, at han er en jaget ung mand. Når han pludselig bliver jaget af flere personer på en og samme tid, så må han finde den angriber, som han bedst kan stole på. Men hvem kan han egentlig stole på? Og hvad er det for en information, som han fragter gennem byens gader?

Nexus er en sci-fifortælling om en verden, der ikke er langt fra vores, men hvor mafiaen og klanerne bekæmper hinanden i en computerstyret verden, hvor hackerne har overtaget. Det er vældig realistisk, og sci-fi er altid dragende. Specielt når det gøres godt, hvilket er tilfældet i denne historie. Det er hæsblæsende, tætpakket og en lang jagt. Det er actionfilm på bogformat med lækre, lækre illustrationer.

Bogens begyndelse er genial med pixelerede satelitbilleder, der zoomer ind på Nasim, der kommer gående med dokumentmappen i hånden. Netop mappen fylder i bogen, og når nye personer introduceres kommer de med en illustration af en hængemappe med deres navn på. Lækkert og gennemførte detaljer. Det er nemlig i detaljerne, at denne bog rejser sig og adskiller sig fra andre. Når der programmeres, da er baggrunden en regn af 0- og 1-taller og når de løber gennem kloakerne, da er siderne sorte og teksten hvid. Tegneserievirkemidler bliver også flittigt brugt, hvilket er med til øge tempo og spænding. Virkemidlerne er udelukkende sort og hvid, men her kan man sige, at less is more. Fantastisk arbejde.

Det er en bog, som kræver sin læser. Kræver at blive læst i et hug. Uden afbrydelser og med adrenalinen pumpende i kroppen. Det må man jo så gøre, for det har den fortjent.

Bogen bliver anbefalet fra 11 år – men jeg ville ikke tøve med at anbefale den til elever fra tredje klasse. Den er spændende, hurtig læst og kalder på mere. Det er et oplagt køb til PLC’et – gerne i flere eksemplarer.

Læs “Nexus” af Emil Blichfeldt og Tom Kristensen, hvis du: 

  • er det spændingsmættede fortællinger 
  • vil læse korte bøger men med intakt indhold 
  • mangler læsemotiverende litteratur

Blichfeldt og Kristensen er altid gode – men på en måde er de endnu bedre i Alineaklæder. 

Emil Blichfeldt og Tom Kristensen, “Nexus – overleverne”, Alinea, 2017, set til kr. 190 ekskl. moms.