Mira 2: succesen fortsætter på en husbåd

Mira, Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar 

Lemire og Bregnhøis anden bog om Mira er fin, hyggelig og lyserød. 

Mira skal flytte i husbåd min sin mor og den nye papfar. Husbåden er megahip, og hun får sit eget fede værelse med en trekantet seng, nye plantekasser til urbangardening på dækket og en sjov ny nabo. Mira møder også i denne bog sin far for første gang, og dermed sin nye bror Bror og papmor Sanne. Hun tager på ferie til Bornholm og lærer at svømme.

Mira, Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Det er Mira, som vi kender hende fra første bog. Det fungerer lige så godt som 1’eren. Der er ikke så meget der. Søde, rare, fantastiske Mira. Den fortæller fint med de små instagramposts og i variationen mellem helsides illustrationer og de kendte tegneseriegitre. Der er også små tegne- og plantevejledninger. Det går lige i sjælen på målgruppen: piger på mellemtrinnet.

Mira, Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Bogoplevelsen

Den første Mira-bog ramte noget, som vi ikke vidste, at vi manglede. Nu mangler vi det ikke mere, og derfor er det svært at genopfinde. Det lider denne 2’er desværre af. Vi kender Mira, vi kender hendes kvaler – nu skal vi “kun” følge hendes udvikling. Det betyder ikke, at det er dårligt. Tværtom. Det er bare mere af det sammen. Det er dog – stadig – vældig anbefalelsesværdigt. Både på PLC’et og til sommerferien. Tweenpigen vil kunne spejle sig selv, og hun vil lappe bogen i sig.

Læs “Mira #husbåd #far #kærlighed”, hvis du 

  • elskede den første Mira 
  • er omkring de 10-11-12 år
  • har en pige i aldersgruppen og vil forsøge at forstå. 

2’eren er ganske fin – ikke helt så sprød og frisk som 1’eren. Men det er ofte 2’erens lod. 

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, “Mira #husbåd #far #kærlighed”, Gyldendal, 2018, set til 149,95