Meteor: stærk fortælling

Henrik Einspor, Meteor, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

På 49 sider og med et Lix på 7 fortæller Einspor en stjernegod historie om jordens undergang. 

Der er ti dage tilbage, før jorden bliver ramt af en kæmpe meteor, som vil udslette planeten og dermed alt liv. Verden er præget af anarki og kaos, så Jakob, Mads og deres lillesøster Emma tager ud til familiens sommerhus for at være de sidste dage…

Mens kapitlerne tæller ned til katastrofen, øges intensiteten, alt imens klaustrofobiske forudanelser giver kvalmelignende fornemmelser hos læseren. “Meteor” er stærk, stærk, stærk læsning, som kun Einspor kan skue det sammen; letlæst, fængende, vedkommende, overraskende. På de ti-femten minutter, det tager at læse denne bog, bliver man både bevæget og forundret.

Tanken med bogen er, at den skal være vedkommende læsning for læseudfordrede børn og unge. Forlaget skriver selv om serien:

Løse Ænders ‘røde’ serie er ekstremt letlæste bøger for større børn, som stadig er læsemæssigt udfordrede, men som ikke vil røre gængse letlæsningsbøger med en ildtang. (Løse Ænders hjemmeside)

Dette slogan må man sige, at bogen lever op til. Der er kælet for omslag og layout – man får lyst til at læse den. Og man bliver på ingen måde skuffet, når sidste side er vendt. Det skulle da lige være over at den ikke var længere.

Jeg kan ikke på nogen måde anbefale denne lille sag nok. Til PLC’er, i læsekasser, i undervisningen og på bogreolen.

Læs “Meteor” af Henrik Einspor, hvis du 

  • er over 10 år 
  • søger letlæste bøger med vedkommende indhold 
  • gerne vil overraskes. 

Bogen er en lille perle i letlæsningskategorien. Må den gå sin sejrsgang.

Henrik Einspor, “Meteor”, Forlaget Løse Ænder, 2018, set til kr. 200