Lonely Journey: om computerspillets helende kræfter

Ida Rørholm Davidsen, Lonely Journey, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Ida Rørholm Davidsen debuterer smukt med en fortælling om ensomhed.

Anna bor alene med sin mor i et anonymt og gråt boligkompleks. Skoledagen føles nærmest uoverskuelig, og ensomheden synes altopslugende. Annas helle er computerspillet Lonely Journey, som får lov til at fylde mere og mere, og langsom smelter spil og virkeligheden sammen.

Historien om Anna er forsigtig og enkel i sin fortællestil. Det fortælles langsomt, og der gøres en dyd ud af dvæle ved ensomheden. Måden den gør det på er ved at være ordknap og enkel i sit udtryk. Stregen er på en og samme tid både enkel og særpræget.

Ida Rørholm Davidsen, Lonely Journey, Bogoplevelsen

Historien foregår gennem tre spor, som er den fortalt gennem baner i et spil. Annas bane er grå og trist, mors bane er prydet med lidt flere farver og computerspillet Lonely Journeys bane er spækket med farver. Om man kan sige sådan om pastelfarver. Pastellerne får lov til at overtage mere og mere, og på sidste opslag eksploderer det i et farveorgie. En vældig overbevisende måde at lade virkemidlerne fortælle på.

Det er en vældig fin og personlig motiveret historie, der viser, hvordan venskaber kan opstå i den virtuelle verden og bringes ind i den virkelige verden.

Ida Rørholm Davidsen debuterer uden at larme, men med sin forsigtighed formår hun at afsætte et aftryk, og jo flere gange bogen læses, jo mere vokser den. De små detaljer får fylde. I bog såvel som sjæl.

Læs “Lonely Jorney” af Ida Rørholm Davidsen, hvis du 

  • vil opleve en særlig og fintfølende fortælling 
  • ønsker at møde en særlig debutant
  • mangler et bud på en god, dansk graphic novel.

Bogen egner sig til ethvert PLC. Der er mangt et ungt menneske, der vil føle sig set. 

Ida Rørholm Davidsen, “Lonely Journey”, Cobolt, 2018, set til kr. 249,95