Lille kvast: ordløse tegneserier

Lille Kvast, Pierre Bailly, Céline Fraipont, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Lille Kvast er tegneserien til den absolutte begynder. 

Lille Kvast drager af sted på en rejse, der bringer ham på en farefuld, følelsesmættet og sjov færd ud i verden. Han bliver i “Den forslugne havfrue” slugt af en havfrue, og i “En lodden gave” møder han en vældig forkælet pige. Lille Kvast er nem at elske, følelserne er lette at aflæse og historien er let at følge.

Lille Kvast, Pierre Bailly, Céline Fraipont, Bogoplevelsen

“Lille Kvast”-serien er en tegneserie bestående af i alt otte bind, der alle er uden tekst. Det er fine tegneserier, som barnet selv kan læse. De fortæller en fin historie om et sødt lille sort kvastet væsen i en grøn sparkedragt med en dejlig rød og rund næse. Hvert opslag består af 12 kvadrater, seks på hver side, hvilket gør opslagene letlæselige. Hertil kommer, at de er udført med en sikker streg bestående af få virkemidler og klare farver. Det er tydelighed, der præger denne bog, og med målgruppen for øje, da er det vældig godt disponeret.

Lille Kvast, Pierre Bailly, Céline Fraipont, Bogoplevelsen

Det er utroligt, hvor meget sprog, der er i disse ordløse fortællinger. Det er oplagt til sprogstimulering både i børnehave og indskoling. I børnehaven kan man samtale om lille Kvast forunderlige rejser, mens man i skolen vil forsøge at sætte skriftlighed på dem.

Det er gennemført god tegneseriehåndværk, der viser, hvor lidt der skal til for at fortælle så meget.

Læs “Lille Kvast” af Pierre Bailly og Céline Fraipont, hvis du er

  • barn
  • barnets voksen
  • barnets lærer. 

Det er fine små bøger, der fortjener kærlighed; lille Kvast er elskelig. 

Pierre Bailly og Céline Fraipont, “Lille Kvast – en lodden gave” og “Lille Kvast – Den forslugne havfrue”, Forlaget Forlæns, 2017, set til kr. 110 pr. stk.