Kongefløjten: et eventyr

Kongefløjten, Rasmus Svarre, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Rasmus Svarre forsøger sig med at fortælle eventyr – og han slipper fint af sted med foretagendet. 

Eli er på vej hjem fra skole gennem skoven, her møder han en kongekrone, der taler til ham. Han tager den på, og frem træder en mystisk pige, som ønsker hjælp til at finde sin hest. Sammen tager de ud på en rejse, hvor de både møder dansende traner, strandede hvaler og gyngeheste.

Historien er mærkelig. Virkelig mærkelig. Den er surrealistisk og en rejse ud i fantasiens verden. Måske det er en skildring af rejsen ind i voksenlivet. Uanset. Det er en rejse. Rasmus Svarre er kendt for at gendigte myter og eventyr – måske det også er tilfældet her. Jeg ved det ikke. Men hvis det er, så det muligvis forklaringen.

Kongefløjten, Rasmus Svarre, Bogoplevelsen

Bogen er præget af smukke illustrationer tegnet på genbrugspapir/karduspapir med afdæmpet farvevalg. Det er bare synd, sådan virkelig, virkelig synd, at genbrugspapiret ikke går igen på siderne med teksten. De hvide sider skriger til himlen og får bogen til at se billig ud, selvom det er forsøgt indtænkt med hvid font på omslaget. Men det fungerer ikke, og det er ærgerligt, når nu illustrationerne er så gennemført smukke.

Og… Så bliver jeg simpelthen nødt til at nævne titlen. “Kongefløjten”. Det klinger bare grimt. Virkelig grimt.

Læs Rasmus Svarres “Kongefløjten”, hvis du 

  • arbejder med eventyr i skolen 
  • vil læse et moderne og anderledes eventyr 
  • ønsker at blive fornøjet af smukke illustrationer. 

“Kongefløjten” er et interessant eventyr, som er læseværdigt. 

Rasmus Svarrre, “Kongefløjten”, Farenheit, 2018 set til kr. 139,95