Filip M. Lund: en sag for indskolingen

Filip M. Lund, Ellen Holmboe, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Ellen Holmboes 10 bøger om Filip M. Lund er små, filosofiske perler. 

Filip M. Lund bor i Store Storby med sin mor/lækre assistent Mona. Han er en hemmelig detektiv og altid på sporet af livets store spørgsmål. Filip filosoferer sig nemlig gennem livet. Om det så gælder januarkure, heste, manglende fædre, fodbold, juleensomhed eller forskellen mellem dreng og pige.

Og denne filosofiske undren vidergiver han til barnet, der læser med. Uanset om det er på egen hånd, med en voksen eller sammen med sine klassekammerater. Bøgerne er korte og letlæste. Men indholdet er vedkommende og interessant, og de har meget at byde på i undervisningssammenhæng. På forlagets hjemmeside ligger et undervisningsmateriale til bøgerne. Et undervisningsmateriale jeg selv har afprøvet og i forlængelse heraf anbefaler. Har din skole adgang til Clio, da ligger der også undervisningsforløb til bøgerne der.

Filip M. Lund, Ellen Holmboe, Bogoplevelsen

Bøgerne har et tæt sammenspil mellem tekst og billede. Mange replikker er tegnet i talebobler, der er bevægelse henover opslaget og variationen er stor. Nogle steder er opslagene farvemættede andre steder består de kun af talebobler. Bogstaverne er store og kommer i små afsnit med korte sætninger, der er med til at gøre dem lettere at læse. Det bliver aldrig kedeligt at læse en Filip-bog, hverken på indholdssiden eller på billedsiden. Det er virkelig, virkelig fint. Dertil kommer at alle ti bøger er holdt i samme stramme layout. Det er lækkert at se på, når en serie er gennemarbejdet til mindste detalje. Du er aldrig i tvivl om, at det er en Filip-bog, som du står med.

Filip M. Lund, Ellen Holmboe, Bogoplevelsen

Filip har charme. Han er kejtet. Han er underlig. Han er tænksom. Han er sjov. Men mest af alt er han et dejligt vedkommende bekendtskab.

Der er kun en vej – og det er i dybden.

Læs “Filip M. Lund”-serien, hvis du 

  • går i indskolingen
  • vil begynde på værklæsning tidligt 
  • mangler vedkommende letlæsningsbøger

Filip M. Lund er en sag for dine indskolingsbørn. 

Ellen Holmboe; “Filip M. Lund”, Forlaget Løse Ænder, 2012-2015, set til kr. 120 pr. stk.