Weekend: en idéindsprøjtning

Sabine Lemire, Weekend, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Sabine Lemires idérigdom er misundelsesværdig. At hun deler ud af den, kan vi blot glæde os over.

Hvad skal I lave i weekenden? Trykke på hver sin iPad? Se tv? Eller skulle I i stedet fordybe jer i kreativ leg sammen med Sabine Lemire og hendes nyeste bog “Weekend”, der har en ny idé til alle weekenderne i året.

Sabine Lemire, Weekend, Bogoplevelsen

Det er i sandhed utroligt, at Lemire ikke løber tør for idéer. Først var det 365 ting du kan lave med dit barn, så var det pomponer og 365 opskrifter, der har også været uhyggelige fester, og nu er det så weekendprojekter. 52 styk af slagsen afstemt til årstiden og kategoriseret efter sværhedsgrad. Hver projekt har ugenummer, sværhedsgrad og estimeret tidsforbrug påskrevet. Det hele er vældig pædagogisk opbygget, og før der eksempelvis skal strikkes, da introduceres dette over et par opslag, før selve opgaverne introduceres. Du kan altså vælge at forsøge dig med noget nyt og noget svært, men du kan også holde dig til det mere basic.

Sabine Lemire, Weekend, Bogoplevelsen

Tanken med bogen er, at du skal lave en ny kreativ aktivitet hver weekend. Men det er et ambitiøst projekt. I stedet bør man udvælge kreative projekt efter evner og tidsperspektiv. Det vigtigste er, at man er sammen og hygger sig, mens kreativiteten blomstrer.

Sabine Lemire, Weekend, Bogoplevelsen

Der er til mange julegaver, regnvejrssøndage og hyggelige timer med disse farvemættede og ukomplicerede turorials, der ikke kræver, at du flænser tegnebogen og tømmer den nærmeste Panduro.

Den bør stå i enhver institution eller skolefritidsordning, for der er noget at gå i gang med sammen med børnene uanset ambitionsniveau, og der er næsten succesgaranti, hvis barnet guides korrekt og den rette sværhedsgrad vælges.

Tak Sabine. Nu kan jeg trække vejret roligt igen, for jeg behøver ikke bekymre mig om, hvad mit barn skal lave i julegave. Jeg har fået 52 idéer foræret.

Læs “Weekend” af Sabine Lemire, hvis du 

  • mangler idéer
  • vil fordybe dig med dit barn 
  • er nybegynder indenfor det kreative

Det er en idéeksplosion, der tilbyder kreativ fordybelse for alle uanset færdigheder.

Sabine Lemire, “Weekend”, Gyldendal, 2017, set til kr. 249,95