Dallas København: en kvindelig Indiana Jones

Dallas København, Peter Molde-Amelung

Anmeldereksemplar

Peter Molde-Amelungs historie om Dallas København er en oplevelse. 

I Frederiksberg have ligger et gammelt hus med hul i taget, vildtvoksende vedbend og årtiers hemmeligheder. I det hus vokser Dallas op hos sin oldefar. En gammel eventyrer, der har et udestående, som skal løses før tiden rinder ud.

Historien om Dallas er et eventyr, der sluger sin læser. Det er alt for meget, og det vil alt for meget; det er rejser rundt i hele verden, biljagter, rockere, fængsler, elefanter, bjørne, kærlighed, familierelationer. Men på en eller anden fortryllende måde, så fungerer det bare. Det er en fantastisk historie fortalt ganske fantastisk. Historien trækker på traditioner fra Indiana Jones og andre eventyrlige fortællinger, hvor tempo, fart og gamle familiehistorier.

Dallas er en fremragende rollemodel for både piger og drenge. Hun er stærk, determineret, trofast og vedholdende. Og det på trods af sin (selvfølgelig) meget dårlige og fragmentariske barndom:

“Jeg er ikke min mor. Jeg er halvt hende, halvt min far. Men jeg er helt min egen”. (s. 270)

Peter Molde-Amelung fortæller sprudlende, onkelagtigt og herligt om Dallas København. Pigen ingen kan stoppe. Og jeg er vild med det.

Læs “Dallas København”, hvis du 

  • vil læse en god bog 
  • søger en vedkommende dansk fantasy
  • ønsker at skabe læseglæde hos dit barn. 

Det er en god fortælling, der fungerer både til højtlæsning og selvstændig læsning på de ældste mellemtrin. 

Peter Molde-Amelung; “Dallas København – intet forandrer sig aldrig”, Politikens forlag, 2018, set til kr. 200