Zom – dæmonisk letlæsning

Ellen Holmboe, Zombien Zom, Bogopelvelsen

Ellen Holmboe, Zombien Zom, Bogopelvelsen

Anmeldereksemplar

Bøgerne om “Zombien Zom” er læslet med et kærkomment nyt tema. 

Zom er en hel almindelig dreng, som skal begynde i skole og som leger gemmeleg med sine venner. Der er bare det ved ham, at han er Zombie. Og hans venner er hekse, varulve, dæmoner og mumier. Men de har også hysteriske lærere, er usikre på sig selv og får nye venner alt imens spiser – æder – hjerner til morgenmad.

“Zom er ved at dø af grin. 

Hov, vent. Han er jo død!

Og det er mumien også. 

Nu dør de begge to af grin.”

Det er monsterhumor på højt børneplan. Og jeg er fan.

Bøgerne har et lixtal på 5 og lettal på 17. Dertil kommer, at de kommer i hardback og fuldt illustreret. Det er lækre bøger, som vil appellere til begynderlæseren. Temaerne er det samme, som de plejer at være: venskaber, forskelligheder og skolestart. Men i disse bøger er det pakket ind i en fortælling om afrevne lemmer, dæmoner, zombier og andet næsten-uhyggeligt. Det gør, at begynderlæsningen muligvis synes mindre triviel.

Ellen Holmboe, Zombien Zom, Bogopelvelsen

Ellen Holmboe, Zombien Zom, Bogopelvelsen

Illustrationerne er udført af Nana Torn og er flotte, farverige og humoristiske. Farverne er primært holdt i blågrønne toner, der sætter scenen og stemningen til nat og let uhygge. De kendte monstre er i denne udgave udstyret med store smil og sjove detaljer. Eksempelvis står mumien Muna i en sandbunke, lærerzombien Zep taber sit øje i raseri og vampyren Vam kaster blod op i stride strømme. Det er fint og sjovt, og barnet vil helt sikkert opdage flere detaljer, der vil bidrage til læseglæden.

Jeg vil varmt anbefale disse ikke-uhyggelige uhyggelige bøger til begynderlæseren. Der er både til at øjet, fantasien og læselysten.

Læs bøgerne om “Zombien Zom”, hvis du 

  • er begynderlæser, og kan læse omkring lix 5
  • ikke gider mere Palles far
  • skal knække læsekoden. 

Ellen Holmboes bøger “Zombien Zom” er fine at have stående på skolen PLC. 

Ellen Holmboe, “Zombien Zom 1 -Find den røde dæmon”, “Zombien Zom 2 – Zom skal i skole”, Forlaget Alvilda 2017, set til kr. 139,95 pr. stk.