Vores Børn og Carlsen: om barnets første tid 

vores børn, babys udvikling, carlsen,  bogoplevelsen

vores børn, babys udvikling, carlsen, bogoplevelsen


Vores Børn og Carlsen er gået sammen om fire miniguides til barnets første tid

[Anmeldereksemplar]

Noget af det sværeste i hele verden er at blive forælder. Gør jeg det nu godt nok, hvordan skal jeg gribe dette eller hint an, hvorfor spiser barnet ikke, og er barnet i en aldersvarende udvikling? Uanset hvad man gør (og ikke gør) opstår der tvivlspørgsmål. Det kan denne nye serie være med til at afhjælpe. Det er fire titler, der hver belyser et emnet indenfor barnets udvikling og pleje. De fire titler er herunder oplistet med kort gennemgang af indholdet.

Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling. Bogen fortæller om sammenhængen mellem syn, sprog og hukommelse og om vigtigheden i at tale med dit barn. Hele tiden. Altid. Den giver konkrete eksempler på babytegn, fortæller om den sproglige udviklingen, og så anbefaler den med gode argumenter at læse med dit barn. 

Dit barns pleje – fra top til tå starter med babys første bad, bevæger sig hen over babymassage og ender ved lægebesøg og vaccineprogram. Den har helt konkrete eksempler på, hvordan man praktisk giver sig i kast med eksempelvis tandbørstning og hårvask.

Dit lille barns motorik er aldersinddelt og hvert kapitel starter med et “Dette kan dit barn nu” og med et “sådan hjælper du barnet på vej”. Samtidig er der anvisninger til at undgå fladt baghoved (mødre største frygt), valg af hensigtsmæssige stole til barnet samt idéer til at lege motorisk udviklende lege. 

I Madglæde for børn er der opskrifter, forslag og lege, der kan hjælpe dit barn på vej til at blive en glad og god spiser.

vores børn, babys udvikling, carlsen,  bogoplevelsen

vores børn, babys udvikling, carlsen, bogoplevelsen


Bøgerne kommer i et lille, lækkert kvadratisk format i smukke pastelfarver. De har alle fire mange, smukke billeder af børn og mødre (hvor er fædrene henne?!), lækre faktabokse og små tips og triks-cirkler. De er lækre at bladre i med et naturlig, æstetisk layout. Bøgerne er på ingen måde fordømmende, men opfordrer til leg og læring i et kærligt miljø. Bøgerne plæderer implicit for at gøre disse fire ting til naturlige del af hverdagen: cykl til børnehaven, læs hver dag, tag barnet med i køkkenet og syng en sang mens I børster tænder. Det er små ting, der på den lange bane gør en forskel. 

Og det bedste: den voksne bliver klogere af at læse bøgerne, mens nærværet med barnet bliver bedre. Disse bøger bør bo i ethvert babyhjem – for de er nemme at gå til og kan fungere både som opslagsværk og som en bog, der kan læses fra ende til anden. 

Læs de fire bøger om barnets pleje og udvikling fra Vores Børn og Carlsen, hvis du

  • Er gravid 
  • Er på barsel 
  • Søger ny viden om dit barns vel og vel. 

Det er læsevenlige bøger, der egner sig som barslesgave og som forberedelse til første (eller andet) barn.

Vores Børn og Carlsen; “Dit barns sprog”, “Dit barns pleje”, “Dit lille barns motorik” og “Madglæde hos børn”, Carlsen 2017, set til kr. 129,95 pr. stk