Til min bedste veninde i verden: om venindebogen over alle venindebøger

Camilla Wandahl - til min bedste veninde i verdenCamilla Wandahls fine, lille bog “Til min bedste veninde i verden er en udsøgt pigebog til de 8-11-årige piger. 

Andrea og Frida er de bedste veninder i hele verden. Problemet er bare, at Frida skal flytte til en ny by, hvilket lader Andrea tilbage alene i den gamle klasse. Andrea skal finde nye veninder i  den gamle klasse, mens Frida skal finde i den nye. Det går (ikke) overraskende nemt for Frida, Andrea derimod må kæmpe for en ny plads i klassens hierarki samtidig med, at hun kæmper med angsten for at bliver glemt og degraderet af Frida.

Med baggrund i dette skriver Andrea en dag-/venindebog til Frida. Hvert eneste opslag har små håntegnede dimser, understreninger og highlights.

Camilla Wandahl - til min bedste veninde i verden

Og det her, at bogen vinder. Historien er ikke dyb og vedkommende, men ikonoteksten er interessant og gennemført. Læseren sidder oprigtigt med en følelse af, at det er Fridas den ægte bog, som læses. Det er nemlig de små tegninger og understregninger, der gør bogen autentisk. Den kommer på sin vis til at fremstå som en billedbog, og det er interessant, når det slet ikke er en billedbog.

Læs “Til min bedste veninde i verden”, hvis du 

  • er mellem 8 og 11 eller kender en, som er det
  • Er på grænsen mellem barn og teenager
  • vil glædes over en veludført bog med et lækkert layout

Bogen er fin, hjertevarm og meget appelerende til pigerne i aldersgruppen. Den får mine varmeste anbefalinger, og bliver den sat i en udstilling, er jeg sikker på, at den lynhurtigt vil forsvinde med en heldig pige hjem. 

Camilla Wandahl, “Til min bedste veninde i verden”, Høst&Søn 2015, set til kr. 130.