Ulvedrengen: Vedkommende fantasy for begynderen

Ulvedrengen, Jim Højberg, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Jim Højbergs nye serie om Ulvedrengen er god underholdning for begynderlæseren. 

Fire børn bliver ført gennem en port til en eventyrverden. Det viser sig, at børnene er udvalgt til at udføre en speciel opgave. De skal nemlig bekæmpe den onde troldmand Duban. Alle fire børn får hver deres kræft, der hjælper dem med at besejre Duban. En af dem bliver Ulvedrengen, og han bliver seriens omdrejningspunkt.

Det er en spændende trilogi afstemt til begynderlæseren. Men når lixtallet bevidst holdes nede, for at lette læsningen, da går det enkelte steder udover indholdet. Der sker mange tidslige hop, forhastede konklusioner, manglende forklaringer og udeladelser. Det er synd og ikke godt nok, for det kan lade sig gøre at skrive en vedkommende og gennemarbejdet letlæst bog.

Ulvedrengen, Jim Højberg, Bogoplevelsen

Bøgerne er fint illustreret af Michael Pedersen. Illustrationerne er spredt ud bogens sider og understøtter teksten, således det bliver nemmere for barnet at læse bogen. Bogens tekst er let og overskueligt opsat med en sætning pr. linje og med megen luft omkring. Alt sammen noget, som er med til at understøtte læsbarheden i serien.

Du vil helt sikkert kunne finde mange læsere til denne bog – den egner sig endda til oplæsning fra femårsalderen. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at indkøbe den til skolens PLC, men det bør gøres med omtanke.

Læs “Ulvedrengen” af Jim Højberg, hvis du 

  • er begynderlæser 
  • søger letlæste bøger
  • gerne vil læse seriebøger. 

Bogen egner sig i høj glad til PLC’ets samling. Mange børn vil finde glæde ved samspillet mellem form og indhold.

Jim Højberg; “Ulvedrengen”; Forlaget Elysion, 2017, set til kr. 139,95