Timo: hæderlige letlæsningsbøger

Timo, Lars Bøgeholt Pedersen, Angelica Inigo Jørgensen, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Timo-serien er med sine drager, ulve og grusomhed oplagt læsemotivatorere til begynderlæseren.

Timo er som en anden rødhætte ude at gå med en kurv for at overbringe den til sin syge far, men floden er løbet over sine bredder, så han kan ikke komme hjem. Han møder en hjælpsom pelsjæger, der lover sin hjælp. Pelsjægeren har dog andre ting for, og pludselig er turen hjem til far en umulighed, og Timo bliver både solgt som slave og kommer ud at flyve på en drage.

“Timo”-serien består (indtil videre) af tre bøger, hvor Timo kommer ud for nye grusomheder i hvert bind. I første bog skal han krydse klinger med en ond pelsjæger. I anden bog bliver han solgt som slave, og i den sidste bog arbejder han i mine hos dragekongen. Handlingerne i bøgerne er tæt sammenvævet, og personerne går igen gennem alle bøgerne. Smart trick. Det er dog svært at afkode hvilken bog, der er den første, da det ikke tydeligt fremgår, og så bliver denne tætte forbindelse mellem bøgerne dog et minus. Derfor: bliver bøgerne udgivet i nye oplag, da skal de have en tydelig markering på forsiden. Ikke mindst for børnenes skyld.

Timo, Lars Bøgeholt Pedersen, Angelica Inigo Jørgensen, Bogoplevelsen

Serien har trods det tynde format et overraskende “højt” lix omkring 14, men her gør Angelica Inigo Jørgensens illustrationer op for dette med sine fine illustrationer, der pryder hvert opslag. Illustrationerne opvejer for tekstens utilstrækkelighed ved at illustrere tekstens udeladelser. Mange letlæsningsbøger har nemlig det problem, at personerne bliver flade, og handlingerne opstår meget pludseligt og som perler på en snor. Dette er også tilfældet i denne serie. Desværre. Derfor er det dejligt, at Jørgensens illustrationer er med til at løfte bøgerne.

Timo-serien bør købes til skolens letlæsningskasser som et supplement til den klassiske Dino-serie. Timo vil skabe glæde og læselyst hos mange læsere uanset alder og læsefærdigheder. Det er drage-, diamant- og slavegalore – præcis som ethvert barn i indskolingen elsker det.

Læs “Timo”-serien, hvis du

  • vil læse nemme og gode bøger
  • søger nye bøger til letlæsningskassen
  • lige har knækket læsekoden. 

Det er nogle fine bøger til PLC’et, hvor de vil blive hevet ned fra hylden grundet de fede forsider. 

Lars Bøgeholt Pedersen og Angelica Inigo Jørgensen (Ill.), “Timo og pelsjægerne”, “Timo og slavehandleren” og “Timo og dragekongen”, Pronto, 2017, set til kr. 165 pr. stk.