Snemanden: genudgivelse af en klassiker

Snemanden, Raymond Briggs, Bogoplevelsen, The snowman

“Snemanden” er et klassisk juleeventyr fra 1978, som ethvert barn kender og elsker. Bogen er en genudgivelse, og julen er til for genudgivelser og traditioner.

En dreng vågner en morgen, og om natten er der faldet sne. Meget sne. Drengen bruger hele sin dag ude i sneen med at bygge en snemand. Om natten møder drengen snemanden igen, og de drager på en fantastisk rejse ud i vinternatten.

Snemanden, Raymond Briggs, Bogoplevelsen, The snowman

Bogens illustrationer er farvelagte blyanttegninger. Det er low key uden en hel masse dikkedarer. Bogen er opbygget som en tegneserie, hvor billedrammernes størrelse varierer. Tegneseriegitteret er med rundede kanter uden optegnet ramme, hvilket er med til at understøtte det rolige, drømmeagtige udtryk, som bogen tilstræber. Bogen er fortalt fuldkommen uden ord – og det er utroligt, hvor stor en historie, der kan fortælles uden ord. Bogens illustrationer fortsætter med at understøtte og overraske, hvilket betyder, at læsningen aldrig forældes, for hver sin alder, læser hver sin historie.

Snemanden, Raymond Briggs, Bogoplevelsen, The snowman

Bogen fortæller om barnets fantasi, om det magiske ved den første sne og om en tur i drømmeland. Alt sammen uden tekst, hvilket gør, at den appellerer til det læsende barns selv samme. Det er enkelt, autentisk og ægte og mere behøves faktisk ikke. Det er på barnets præmisser – og det er fantastisk smukt.

I mit hjem bliver det først rigtig jul, når jeg har fældet en tåre til “Snemanden” af Raymond Briggs; så nu kan julefreden også roligt sænke sig over Bogoplevelsen.dk.

Læs “Snemanden”, hvis du

  • har set filmen hvert år til jul
  • søger en julefortælling i særklasse
  • vil opleve julens magi fortalt udelukkende gennem billeder

“Snemanden” er julens klassiker – det er smukt, enkelt og holdbart – til evig tid.

Raymond Briggs, “Snemanden”, Gyldendal/Nyt Nordisk forlag, 2016, set til kr. 99.95

(Bogen er tilsendt med henblik på anmeldelse – tak for det)