Krible krable rim: Om rim, remser og bevægelse i natur og teknologi

Krible krable rim for de små Lotte Salling, Bogoplevelsen

Lotte Sallings “Krible krable rim for de små” er en fin lille billedbog, der kombinerer rim, remser, dialogisk læsning og bevægelse i undervisningen. En yderst oplagt undervisningsaktivitet i daginstitutionen eller indskolingen. 

“Krible krable rim for de små” er en herlig lille bog, der tager kærlig og underfundig hånd om de mest almindelige dyr og insekter i Danmark. Hvert opslag omhandler et dyr eller insekt og har et rim, en aktivitet og forslag til fokusord i den dialogiske læsning tilknyttet. Hver opslag er rigt illustreret af Lea Letén. Illustrationerne er umiddelbare, hjertevarme og naive. Præcis understøttende den leg med og glæde ved naturen, som Salling forsøger at stimulere.

Et oplag om et tusindben med et tilhørende forslag om, at børnene selv skal lege tusindben, hvor de går sammen som en lang kæde. En nem lille aktivitet, som man nødvendigvis ikke selv var kommet på. Og netop derfor er denne bog god. Den kommer med konkrete ideer til at inddrage børnenes bevægelse og sproglig stimulering i samspil med naturen. Den er oplagt at tage med under armen næste gang, at børnene skal ud at finde krible krable-dyr i naturen. Gerne suppleret med en video fra Ramasjang med samme tema.

Et rim, et dyr, en leg, en tur i naturen, en dyrejagt, en video fra Ramasjang. Gribes bogen sådan an, da er der aktiviteter til  minimum 12 gange.

Læs “Krible krabe rim for de små” af Lotte Salling, hvis du 

  • mangler ideer til bevægelse i undervisningen
  • gerne vil kombinere sproglig stimulering og naturglæde
  • ønsker små og konkrete ideer til de mest almindelige dyr i vores natur

Den kan synes enkel ved første øjekast, men den indeholder mange timers god underholdning både i og unden for klasselokalet. 

Lotte Salling og Lea Letén (ill.), “Krible krable rim for de små”, Carlsen, 2014, set til kr 299 eller kr. 40 for e-bogen