Monsterskolen: nonsensrim i lange baner

Monsterskolen, Stine de Paoli, Bo Odgård Iversen, Bogoplevelsen

Stine de Paoli og Bo Odgård Iversen er et spraglet makkerpar med lige dele skævhed. 

I “Monsterskolen” er rimet om kannibaler med angst for ostemadder, rimet om skoler befolket af monstre om natten, rimet om Karl Ejners konejagt og rimet om en hysterisk bankospillende trold.

Det hele er virkelig mærkeligt. Intet er op og intet er ned. Alting er skævt og vendt på hovedet. Intet er som det plejer, og alt velkendt er fejet af bordet. Paoli rimer på alverdens tænkelige måder og leger med sproget og kæler for de sproglige finesser og vendinger. Det er underligt, og det er meningsfuldt på en og samme gang.

Monsterskolen, Stine de Paoli, Bo Odgård Iversen, Bogoplevelsen

Disse skæve, skæve rim og remser er illustreret af Bo Odgaard Iversen. Et velvalgt makkerpar, for hvor Paoli er skæv med sproget, er Iversen skæv på illustrationerne. Damerne har store bryster, mændene har kæmpestore maver, drengenes ben er tynde som siv, næser er lange og krogede og gamle mennesker er alle tandløse. Det er grotesk og humoristisk – for både børn og voksne.

Læses rimene op et ad gangen og med overdreven betoning, så er de latterfremkaldende. Men de er også en forundring og samtale værdig. Specielt digte som “Talfabrikken” og “Hr. Hast og Fru Jag” tilbyder mere blot sjov og spas.

Læs “Monsterskolen” af Stine de Paoli og Bo Odgård Iversen, hvis du 

  • elsker rim og remser
  • søger ny inspiration til digte til undervisningsbrug
  • vil trække på smilebåndet

Det er hæderlige rim og remser, der taler til både børn og voksne. 

Stine de Paoli og Bo Odgård Iversen; “Monsterskolen og andre fim for børn”, ABC forlag, 2016, set til kr. 230

(Bogen er tilsendt som overraskelsespakke fra forlaget)