Mit første kys: det uskyldige første kys

Mit første kys, Bogoplevelsen

Carlsens antologi “Min første kys” er hjertevarm, uskyldig og ærlig.

Der er historien om det forbudte kys på bænken. Der er historien om at skulle skulle slå en prut, når man skal kysse. Der er historien om Romeo og Julie. Der er historien om at kysse et spøgelse. Der er historien om kysset, som aldrig skete. Der er historien om et væld af øvekys. Der er også den med at kysse sin lege-storebror. Derudover er der syv historier om kys; nemme, svære, sjove, akavede kys.

Carlsen har samlet en stjernerække af danske forfattere, der alle fortæller om deres første kys. Nogle er mere realistiske end alle; men alle fortæller på sin helt særegne måde om den definitive overgang fra barn til voksen. Det er bl.a. Johanne Algren, Line Kyed Knudsen, John Kenn Mortensen, Thorstein Thomsen og Trine Bundsgaard. Sidstenævnte med en af stjernerne fra antologien. Novellerne får den voksne til at længes sine anstrengelser i teenageårene, mens den får teenageren til at føle sig helt almindelig. Det er fint, inspirerende og sjovt.

Samtidig er den vældig undervisningsegnet. Jeg forestiller mig, at den kan bruges til et novelleforløb i 6.-8.klasse, hvor der skal arbejdes med novellegenren. Alle novellerne er forskellige, og tilbyder alle noget til genren. De er sjove, pirrende, korte og letlæst. Eleverne kan helt sikkert ikke nøjes med en. Det er en novellesamling, der burde stå på ethvert PLC. Der vil være rift om den på lærerkollegiet, for den inspirerer.

Læs “Mit første kys”, hvis du

  • mangler en novelleantologi til 7.klasse
  • søger motiverende noveller til begge køn
  • vil trække på smilebåndet og krumme tæer på en og samme tid

Den er sød, sjov og uskyldig; og den kan anbefales.

Antologi; “Mit første kys – 14 noveller og andet godt”; Carlsen, 2016 set til kr. 350

(Bogen er tilsendt med henblik på anmeldelse)