Min morfar: en scrapbog over en verdensomsejling 

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen


[Anmeldereksemplar]

Helle Laursens debut er et spændende bekendtskab.

Min morfar er en pensioneret søulk. Han har besøgt de syv verdenshave, og nu går han derhjemme og keder sig. Så hver morgen drager han ud på badebroen, hvor han skuer ud mod de åbne vidder. 

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen


Med en rød snor og et poetisk bliver læseren ført gennem bogen og morfars rejser. Der er flaskeskibe, frimærker, konkylier og souvenirs. Der er fotografier, poststempler og fiskeblink. Baggrundstapetet er gamle søkort og håndskrevne breve. Fortællerstemmen er det opildnede barnebarn, der ser sin morfar som den store eventyrer. Læseren får lyst til at følge snoren med fingeren, og følges denne indirekte opfordring, da bevæger øjnene sig over alverdens ord fra et sømandsvokabularium; Doggerbanke, Farvandsefterretning, ising, stenbider, brig, Suez, breddegrader. Styrbord, bagbord, horisont og skude. Havblik, tyfon og Beaufort. “Min morfar” bruges som bogens refræn. Effektfuldt og gennemført. 

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen

Min morfar, Helle Laursen, Bogoplevelsen


Ord og billeder smelter sammen i en scrapbog fra min morfar liv og barnebarnets fantasi. Det er en spændende, inspirerende og fantastisk oplevelse at læse og bladre i denne bog, der emmer af saltvandslugt og skumsprøjt. Det er en oprigtig kærlighedshistorie til havet og til en morfar. 

Med en morfar, der var skibstømrer og en farfar, der var fisker slår mit hjerte smut og en ekstra kærlig tanke sendes til dem, når jeg bladrer i denne bog. 

Læs “Min morfar” af Helle Laursen

  •  Hvis du vil forundres
  • Søger en bog at samtale om
  • Har et havinteresseret barn.

Bogen er en sanselig oplevelse og egner sig som inspiration til elvernes egen skriveproces.

Helle Laursen, “Min morfar” ABC forlag 2017, set til kr. 250