Lakridsmanden: En fuldkommen anderledes læseoplevelse

Lakridsmanden, Louis Jensen, Bogoplevelsen

Lakridsmanden, Louis Jensen, Bogoplevelsen


Firmaet Hopspot har udgivet en bog, der både kan læses digitalt og fysisk. 

[Anmeldereksemplar]

To drenge køber hver sin pose lakrids. I hver pose er der et stykke, som ikke er helt mage til de andre. Det har form som en kropsdel, og det nærmest synger, når du tager det op til munden. Samtidig er det underligt dragende. Drengene har pludselig et behov for at samle hele figuren. Men dette lader sig ikke gøre, og pludselig opstår en kaskade af foruroligende hændelser. 

Louis Jensen er som ingen anden. Sproglig overlegen og plottets mester.  Det er underligt og forunderligt på en og samme tid. Mærkeligt og dragende på samme tid – præcis som lakridserne i bogen.  Men det er også svært. Sprogligt er den kompleks med varierende sætningslængder og skift mellem nutid og datid. Det kan skabe forvirring og gøre, at forståelsen tabes, de fede og kontastfyldte illustrationer til trods.

Når det er sagt, så er det en virkelig interessant bog, som kræver en opmærksom læser og en formidling af en fagperson. Bogen er lidt som et af de billeder, der indeholder et billede af billedet, der igen indeholder et billede af billedet. Man bliver helt svimmel af at kigge på billedet, og man bliver også helt svimmel af at læse den her bog. Mange gange skal der bladres frem og tilbage, for lige at være sikker på, at indholdet er forstået korrekt. Og så er det stadig svært at forstå. Derfor bliver det interessant at se, hvordan denne bog organiserer sig, når den fortælles gennem et interaktivt hoppespil. Fortælles alle 113 afsnit i rækkefølge eller bliver det hele brudt op? Jeg vil glæde mig til at prøve selv til skolemessen i næste uge. 

Læs “Lakridsmanden” af Louis Jensen, hvis du 

  • Underviser i udskolingen
  • Søger alternative læringsformer 
  • Vil forsøge noget helt nyt og anderledes 

Jeg forestiller mig, at bogen præsenteres for børnene sammen med røde poser indeholdende lakrids. Præcis som i bogen. 

Louis Jensen, “Lakridsmanden”, Child Experience Design, 2017