I klovnenes kløer: engelske piers på vragsiden

Henrik Einspor, I klovnenes kløer, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Henrik Einspors “I klovenens kløer” er ikke for folk med et anstrengt forhold til klovne. 

Jakob har et sommerjob i et tivoli. Han står i fiskedammen, og hver dag kommer en forældreløs dreng forbi. Han er som besat for at vinde hovedpræmien, som er en klovnedukke. En dag lykkedes det ham, hvorefter han forsvinder. Jakob og Bella, den smukke pige som styrer spøgelsestoget, følger efter ham, og pludselig går de gennem en port til en parallel cirkusverden, hvor klovnene regerer. De ondskabfulde af slagsen. Dem, der kidnapper børn i den virkelige verden, hvorefter de bruger dem til at lave gevinster til tombolaer og, når børnene ikke duer mere, æder dem.

Bare at skrive et kort resumé giver et let ubehag i kroppen. For det giver denne bog. På den fede måde.

Henrik Einspor kan skrue et plot sammen som ganske få. “I klovnenes spor” er ingen undtagelse.Det er Hans og Grethe, engelsk brandstiftelse, kritik af børnearbejde, parallelle verdner, spøgelsestoge og Stephen King-ligende klovne blandet sammen i et stort miskmask. Og det fungerer bare. Hvor utroligt det end lyder. Hvor skulle alle de onde klovne ellers komme fra, hvis de ikke kommer fra en parallel verden? Og hvorfor skulle otte gamle victorianske piers i England ellers udbrænde på 12 år?

Forsiden siger det hele: Det er uhyggeligt, spændende, spalt og medrivende. At den så afslutningsvis bindes sammen med virkelige begivenheder giver det sidste lille tvist, der i sandhed giver en gysen langs rygraden. Giv den til din teenagesøn, og han vil læse en bog.

Læs “I klovnenes kløer” af Henrik Einspor, hvis du 

  • er til gys og gru
  • ikke er bange for klovne 
  • er vild med klovnegys.

Det er godt, grumt og gennemført. 

Henrik Einspor; “I klovnenes spor”, Forlaget Løse Ænder, 2017 set til kr. 300