Game on: Herlige computerspilsbøger

Game on, Andreas Nederland, Frederik Hansen, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar 

Andreas Nederland og Frederik Hansen skriver klogt og sjovt om en gamers verden. 

Lucas hader at spille håndbold, cykle, svømme. Det er kedeligt, voldsomt, svedende. Men til gengæld styrer han for vildt til computerspil. Noget som hans mor ikke kan se værdien af, så hun forsøger på alle måder at få ham til at lægge computeren væk. Det er bare svært, og endnu sværere bliver det, når der pludselig åbnes en portal og fire ægte computerspilsfigurer står inde på værelset, og jorden står til komplet udslettelse.

“Game On”-serien udvisker grænsen mellem den virtuelle, pixelerede computerspilsverden og den virkelige verden. Figurerne fra spillene kommer ud fra skærmen og ind i den virkelige verden, mens den virkelige verden med Lucas ved rorpinden kommer ind bag skærmen. I hvert bind åbnes en portal og en ny medrivende historie opstår.

Det er godt skrevet. Sjovt. Aktionmættet. Autentisk. Nostalgisk. Oprigtigt. Tight. Der hersker ingen tvivl om, at det her er bøgerne, som ethvert barn vil elske at læse. Også dem, som helst vil spille computerspil. Måske i særdeleshed dem.

“Game on – Hævnen er sjød” og “Game on – Nabohjælp” er tidligere udgivet, men i forbindelse “Game on – Kattepine” er bøgerne udgivet i 2. oplag med nye forsider. Fede forsideillustrationer, hvor den grønne farve får lov at dominere og skabe et lækkert serieudtryk. Tegneserielignende illustrationer, der også forefindes gennem bøgerne, og føres til dørs af sorte sider med en pixeleret font ved hver kapitelstart. Lækre detaljer. Det er en velfortjent og gennemført genudgivelse, for bøgerne holder til stadighed og manifesteres i tredje bind “Game on – Kattepine”.  Jeg er fan – på alle børns vegne.

Der er ikke så meget at sige. Det er bare godt. Som i virkelig godt. Læs dem og anbefal dem vidt og bredt. Til alle med interesse i computerspil. Og deres bekendte.

Læs “Game on”-serien af Andreas Nederland og Frederik Hansen, hvis du 

  • går i 3.klasse eller deromkring 
  • elsker computerspil 
  • ikke rigtigt gider det med at læse. 

Det er bøger, som man som professionel elsker, for de er lette at pushe til alle typer af børn. Og det bedste: Bagefter vil de komme tilbage og spørge efter mere. 

Andereas Nederland og Frederik Hansen, “Game on – Hævnen er sjød”, “Game on – Nabohjælp” og “Game on – kattepine”, Carlsen, 2017, set til fra kr. 99.95 pr. stk.