Festen: om Tuborg Super Light

 

Festen, Sandra Schwartz, Bogoplevelsen

Sandra Schwartz skriver om alvorsfulde emner som ensomhed og alkoholiske forældre læsepædagogisk bearbejdet.

Teo er ensom. Han vil hellere være hjemme end i skole – og slet ikke til fest. Men vildt vakre Vika med de smukke blå øjne frister. Da han bliver sendt i butikken efter øl til sin far møder han sine klassekammerater. De er på vej til fest, og de bliver ellevilde, da de opdager, at han har købt øl. Hele 18 stk.. Han bliver pludselig en del af slænget. Men øllene er hans fars – og alkoholfri. Det opdager de andre ikke. Kun Vika, og sammen danser de ind i natten.

Festen, Sandra Schwartz, Bogoplevelsen

Bogen er illustreret af Bodil Bang Heinemeier. Illustrationerne er hold i sort/hvid med et tegneseriepræg over sig. De omkranser teksten på forskellig vis. Nogle steder over, andre under og andre igen rundt om. De er enkle, naturlige og autentiske. De forsøger ikke at gøre teksten til mere end den er. De understreger blot teksten og hjælper med at gøre den mere forståelig. Det er vældig godt tænkt; for skal bogen ramme målgruppen, må den på ingen måde fremstå barnlig – noget som illustrator og forlag har forstået til fulde.

Festen, Sandra Schwartz, Bogoplevelsen

Gode, vedkommende bøger er vigtige – til alle aldre og i alle sværhedsgrader. Dette kan festen: den fortæller om at være en ung dreng, leve med alkoholiske forældre og være forelsket. Altsammen på 32 sider, med gode illustrationer og et lix på 15. Det er fint, og det er vigtigt.

Læs “Festen” af Sandra Schwartz, hvis du 

  • er dreng
  • har behov for læsepædagogisk bearbejdet materiale 
  • søger vigtige bøger, som er letlæst 

“Festen” er absolut anbefalelsesværdig læsning til læsesvage unge. Den bør bo på ethvert skolebibliotek.

Sandra Schwartz, “Festen”, Alinea Læseklub, 2016, set til kr. 15o

(Bogen er tilsendt fra forlaget efter anmodning fra forfatteren – tak for det.)