Erik sælger huset: Hvad fatter gør

Erik sælger huset, Morten Dürr, Patrick Steptoe, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Morten Dürr og Patrick Steptoes lille Kickstarter-projekt er et vellykket moderne eventyr.

Erik keder sig. Så ja, altså. Han sætter huset til salg. Og sælger det for højstbydende: en dreng med en slikkepind. Herefter går den vilde klapjagt og familien ender op med tæt på ingen ting. Historien ender dog godt, og Erik får sit og familiens hus tilbage for en sang om en edderkop.

Bogen er fuldkommen nonsens; At sælge huset for en madpakke, da bilen for en madpakke og et mislykket forøg på at sælge et busskur synes helt absurd, mens læses dybere, da har bogen tydelige intertekstuelle referencer til H.C. Andersens “Hvad fatter gør, det er altid det rigtige”. Dette giver bogen et ekstra lag, som fører den ind i undervisningen med styrke og aktualitet med dens kritiske holdning til overforbrug.

Et andet lag, som fører den direkte ind i undervisningen (og ind i en særlig liga) er illustrationerne, som er udført af Patrick Steptoe. Farverne er holdt i klare farver, der spiller på farvecirklen på forskellig vis. Det giver en anderleders oplevelse, som er vældig ulig andre billedbogsillustrationer. Stegen sender samtidig også en tanke til graffitikunst. Det er forfriskende og vældig interessant take.

Min anbefaling af “Erik sælger huset” til undervisning omkring 3.-4. klasse skal lyde. Må en online-portal købe den.

Læs Morten Dürr og Patrick Steptoes “Erik sælger huset”, hvis du

  • mangler en interessant bog
  • søger en gakket billedbog
  • gerne vil udvide din horisont.

Erik er en egoistisk rod – men det er der kommet en god bog ud af.

Morten Dürr og Patrick Steptoe, “Erik sælger huset”, Forlaget Plot, 2019, set til kr. 349,95