Englenes korridor: om spøgelser

Tine Bruun, Englenes korridor, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Tine Bruun skriver om spøgelser til kærlighedshungrende t(w)eens. 

Annas far har en bedemandsforretning, og en dag møder hun Frederik i sin fars forretning. Han er der med sin far for at kigge på en urne til sin mor. Selvsamme som Anna just har mødt. Anna kan nemlig tale med spøgelser. De dukker op mange steder, men oftest møder hun dem i lejlighedens korridor. Frederiks mor er ikke død på almindelig vis, så Anna og Frederik hvirvles ind i en hæsblæsende jagt på sandheden om moderens død.

Som en anden Jennifer Love Hewitt går Anna rundt og taler med spøgelser her der og alle vegne, men som i 90’er-klassiskeren “The Sixth Sense” opfører spøgelserne sig ikke altid som forventet. Derfor er den eneste engel, som Anna vil tale med, ikke til at få fat på.

“Englenes korridor” er lidt som Ghost Whisperer med føromtalte Jennifer Love Hewitt – det kunne være så godt, men det bliver bare forceret og utroværdigt. “Englenes korridor” starter fængende og interessant, men lynhurtigt bliver det for meget. For urealistisk, og så bliver indholdet fladt. For den voksne læser. Hertil kommer en yderst sensuel og seksuel beskrivelse af Anna, der igen kaster associationer til Hewitt, og det fremstår altså malplaceret i en bog til målgruppen:

“(…) samtidig var Anna blevet anderledes at se på. Hendes før så ranglede arme og ben sad nu smukt rundede på hendes krop. uUn var blevet rundere om hofterne, og brysterne var vokset frem som en naturlig del af hendes udvikling. Hendes ansigt var fint med lys, ren hud over den smalle næse og de fremtrædende kindben. (…) Anna var blevet en skønhed. Hun anede det bare ikke selv.

Drengene på skolen var for længst begyndt at se glubsk efter hende på gangene. Pigerne så i smug med andægtig beundring på hende (…)” (s. 12-13)

Men Bruun kan skrive. Det kan hun. Hun skriver smukke billeder og scener frem frem, der rører og overbeviser. Specielt en identitetssøgende t(w)een med puberteten buldrende i kroppen.

Det er kærlighed, kys, spænding og spøgelser i en stor forening. Jeg tænker, at 13-årige piger vil elske denne bog, og den vil helt sikkert blive elsket på skolen PLC.

Læs “Englenes korridor” af Tine Bruun, hvis du 

  • er tween/teen
  • elsker spøgelser 
  • søger anderledes kærlighedsfortællinger. 

Det er en ganske udmærket historie, som mangt en tween og teen vil fornøjes ved at læse. 

Tine Bruun, “Englenes korridor”; Turbine, 2017, set til kr. 199,95