En vinter med stormhvalen: en historie om rigtige venner

Benji Davies, En vinter med stormhvalen, Bogoplevelsen

“En vinter med stormhvalen” af Benji Davies fortæller fint og ømt om venskaber, mod og kærlighed. 

Sidste sommer blev Louie bedste venner med en hval, da han reddede den efter en storm. Nu er det blevet vinter, og han savner sin ven ubeskriveligt. En dag drager Louies far på havet, men det hele fryser til, og Louie er alene på øen. Louie må drage ud for at finde sin far, for sæt om noget ondt er hændt ham. På sin færd får han hjælp fra en uventet men højtelsket kant.

Benji Davies, En vinter med stormhvalen, Bogoplevelsen

“En vinter med stormhvalen” fortæller om kærlighed, ensomhed, venskab og mod. Om at gøre noget fordi man er nødt til det, og ikke fordi man har lyst. Som Tvebak i Brødrene Løvehjerte siger:

“Der er ting, man er nødt til at gøre, eller er man ikke noget mennesker, men bare en lille lort”. 

Og som Tvebak drager også lille Louie ud i verden med hjertet på rette sted for at hjælpe den, som han elsker mest. Det er en fin lille fortælling, om at følge sit hjerte:

“Louie! Hvad laver du dog her?” spurgte hans far. 

“Jeg blev bare nødt til at finde dig!” sagde Louie.

Benji Davies, En vinter med stormhvalen, Bogoplevelsen

Bogens indbinding er en lækker ru størrelse med matte farver – et layoutmæssigt fortællekneb, der hjælper med at sætte rammen for en fortælling, der foregår i pagt med naturen. I Louies verden er der langt mellem plastik og blanke overflader, og derfor må bogen efterleve dette. Illustrationerne er holdt i samme matte farvefelt, hvor illustrationerne varierer i placering og størrelse på opslagene. Haster Louie af sted, da består opslaget af små tegninger med tilhørende tekst, og når Louies følelser er størst, da fylder illustrationerne hele opslaget. Det er virkelig, virkelig billedbogsæstetik og -fortælleteknik i særklasse.

Bogen læses bedst i kontekst til Benji Davies’ første bog “Stormhvalen”, da har barnet den rette forforståelse og ramme til at forstå Louie og hvalens særlige venskab.

Læs “En vinter med stormhvalen” af Benji Davies, hvis du 

  • læste den første bog om stormhvalen
  • mangler en bog om mod 
  • søger en æstetisk billedbog. 

Benji Davies’ billedbøger om stormhvalen er en smuk duo, der fungerer bedst i samklang. Men da fortæller de smukt om venskab og mod.

Benji Davies, “En vinter med stormhvalen”, Gyldendal 2017, set til kr. 149,95

(Bogen er tilsendt fra forlaget med henblik på anmeldelse – tak for det)