En varulv på sporet: En lakridsspisende superhelt

En varulv på sporet, Peter Gotthardt, T. Hjorthaab, Bogoplevelsen

Anmeldereksemplar

Peter Gotthardts “En varulv på sporet” er en fin læseoplevelse. 

Veras elsker ulve, og det er ikke tilfældigt. Når hun spiser saltlakrids forvandler hun sig nemlig til varulven Vara. En superhelt i varulveformat. Veras nabodreng Anton forsvinder, og derfor må vera tranformeres til Vara, så hun kan opsnuse ham, og bringe ham hjem.

Der er noget Pippi over Vera. Det stærke og handlekraftige individ, der trodser de voksne og træder i karakter. Der er bare et element af fantasy med, der giver en spænding og en lyst til mere.

En varulv på sporet, Peter Gotthardt, T. Hjorthaab, Bogoplevelsen

T. Hjorthaab er et interessant bekendtskab. Det er sjove, udtryksfulde og detaljerige illustrationer, der udvider fortællingen. Opslagene er mangfoldige og varierende. De gør, at bogen løfter og udmærker sig. Jeg håber, at se meget mere til T. Hjorthaab i børnelitteraturen.

Det er synd, at der har sneget sig en lille fejl ind i teksten. I begynderlæsertekster er det vigtigt, at barnet ikke bliver forvirret underlæsningen. Og idéen med Vera/Vara er fin, men når det smutter og navnene blandes sammen, da forvirrer det mere end det gavner. Men det er en detalje.

En varulv på sporet, Peter Gotthardt, T. Hjorthaab, Bogoplevelsen

Vera som bliver til Varulven Vara vil vi gerne se mere til. Det er en spændende og sjov fortælling, som begynderlæseren vil genlæse mange gane.

Sæt barnet i sofaen med “En varulv på sporet” og en pose lakridser, så er der underholdningsgaranti.

Læs “En varulv på sporet” af Peter Gotthardt, hvis du 

  • er begynderlæser 
  • har knækket læsekoden 
  • mangler en spændende letlæsningsbog

Hold øje med Alvildas stjernebøger. Der kommer meget godt til læsning fra denne kant. 

Peter Gotthardt og T. Hjorthaab (ill.); “En varulv på sporet”, Alvilda, 2017, set til kr. 160