Dødt Kød – Dag 1: om zombier

Nick Clausen, Dødt kød - dag 1, Bogopelvelsen

Anmeldereksemplar

Nick Clausen har skrevet en klassisk zombiebog. 

Thomas, Dan og Jeanette er ude med reklamer på en dejlig varm sommerdag sidst i juli. Ved det sidste hus på ruten møder de dog noget, der ikke helt er som det skulle være. En ældre kvinde viser sig at være blevet til en zombie som følge af noget voodoo. I panik flygter de tre venner ned i kælderen, hvor Jeanette i kampens hede er blevet smittet med zombievirus. Således er smitten løs, og verdens undergang er nær. Måske. For vi får kun leveret apokalypsens første dag i indeværende bog.

Bogen er prydet med enkelte illustrationer, som faktisk er vældig fede udført i stegtegning med små blodstænk til at understrege deres creepiness. Der er seks-syv stykker i hele bogen, og deres placering i bogen synes tilfældige. Det er ærgerligt, for det giver et ufuldstændigt indtryk. Enten skal bogen være fuldt illustreret, eller så skal der være en systematik. På sidste kommer en ubeskrevet og dermed ukendt zombie gående mod læseren, og vi bliver hurtigt klar over, at smitten ikke forblev i den ældre kvindes hus. Fed detalje, der holder læseren i ave.

Nick Clausen, Dødt kød - dag 1, Bogopelvelsen

Nick Clausen skriver ganske habilt. Det er en fin historie, der ikke adskiller sig fra andre zombiebøger, men alting behøver nødvendigvis ikke at være nyskabende, så længe det er en god historie. Dette er tilfældet her. Zombier er zombier, og katastrofen er ikke længe væk end én smittet. Der er heltemod, dødskamp og overlevelsesinstinkt. Men der er også død, kærlighed og blod i litervis. Præcis som det kræves i en ægte zombiebog. Clausen kan noget med gyselige fortællinger.

Nick Clausen, Dødt kød - dag 1, Bogopelvelsen

Det er oplagt læsning for de ældste tweens og de yngste teenagere, hvor der er meget aktion på et vældigt læsevenligt niveau. Nu venter vi blot på at se, hvilke katestrofer, der indtræder på dag 2. Lad os håbe på, at udgivelsen af bog to ikke ligger for langt ude i fremtiden, så børnene skal vente for længe.

Læs “Dødt kød, dag 1” af Nick Clausen, hvis du

  • er tween  
  • er til let zombiegys 
  •  har spillet computerspil.

Det er en fin udgivelse, der holder læseren fanget med en stærk cliffhanger.

Nick Clausen og Peter Nielsen (ill.), “Dødt Kød – Dag 1”, Forlaget Facet, 2017, set til kr. 249