Dagbog til min hjerne: smuk historie om en hjernerystelse

Dagbog til min hjerne, Laura Eidnes Bregnhøi, Bogoplevelsen

Laura Eidnes Bregnhøi debuterer sikkert med en historie om en forslået hjerne. 

Rakel er 22 år, jurastuderende, forelsket i Edvard og uvenner med Nöel på grund af selvsamme Edvard. Men hun har også slået hovedet i en brandert, så nu ligger hun i sengen og kan ingen ting. Hjernerystelsen udvikler sig til en depression. Hun kan gå langsomme ture med overboens hund Pølthe, som hun fører lange samtaler med.

“Dagbog til min hjerne” er en sjov, ærlig og umiddelbar debut, som man kun kan elske. Både grundet historien men i særdeleshed også over sproget, der sprudler og sprutter sarkastisk og ærligt. Det handler om ungdomsliv

Bogen har – som titlen indikerer – form som en dagbog. Det er brugt klogt og hensigtsmæssigt i historien og helingsprocessen: nogle afsnit (dage) er korte og andre er lange; præcis som Rakels mentale tilstand: nogle dage kan hun kun overskue sengen og stuen; andre dage (næsten) hele verden.

Sproget sprudler og historien virker vedkommende, og derfor er den dejlig nem at læse. Man sluger hvert et ord, mens man håber på Rakels bedring; fysisk såvel som psykisk.

Bogen er nem at læse og vældig lige til. Den egner sig til pigerne i udskolingensalderen, i gymnasiet og i  som en del af den selvstændige læsning. Jeg ville ikke tøve et sekund med at anbefale den.

Læs “Dagbog til min hjerne”, hvis du 

  • er pige 
  • tumler med svære emner
  • ønsker at se første værk fra en lovende debutant.

Laura Eidnes Bregnhøi har fået sig en fan i mig. 

Laura Eidnes Bregnhøi, Dagbog til min hjerne, Alvilda, 2018, set til kr. 169,95