Cybosaurus: om dinosaurusser med maskiner

Cybosaurus, Nanna Louise Teckemeier, Bogoplevelsen

Nanna Louise Teckemeier debuterer fornemt med denne tempofyldte bog. 

Martin og Ras bor på cybosaurusværkstedet hos Joe. Joe er en bister karl, der blot har drengene for arbejdets skyld. De skal til optagelsesprøve på akademiet, så de kan komme til at arbejde på tri-botværkstedet. Det er en let opgave, for de kender Tri-botterne ud og ind. Men under indskrivelsen møder Martin sit store idol T-botlegenden Farrah. Han opsøger hende, og hans verden bliver pludselig vendt op og ned.

Det er en dystopisk sci-fi-fortælling, hvor dinosaurusser tilkoblet maskiner bliver brugt som redskaber. Disse kaldes for cybosaurusser, og de kan trænes. Tri-botter er arbejdsmaskiner mens T-botter er kampmaskiner. Det er selvfølgelig sejeste at være i T-botakadamiet, som er Tyrannosaurus Rex med tilkoblede maskiner, men det er også det sværeste. Der skal bestås prøver, som bliver kæmpet på liv og død. Martins fremtid er i T-botakademiet, men vejen dertil er farefuld, og det er denne kamp, som vi følger.

Cybosaurus, Nanna Louise Teckemeier, Bogoplevelsen

Det er et potent værk med sine næsten 300 tætskrevne sider. Den fortalte tid i bogen er blot seks dage, men hver enkelt detalje er nøje beskrevet. Det tager derfor tid at læse bogen. Men den bliver aldrig kedelig. Tværtom. Der er tempo på hele tiden, og Martin lykkedes ikke med alle sine projekter og kampe, og for det alene bliver denne bog blot endnu bedre. At den så følges til dørs af nogle seje og frygtindgydende sort-hvid-illustrationer og et gennemført layout gør at bogen fremstår helstøbt og gennemarbejdet. Fonten er skrivemaskineagtig i sit udtryk. Dette er med til at sætte stemningen af, at udviklingen på en gang er gået både frem og tilbage i dette fremtidsscenarie.

Cybosaurus, Nanna Louise Teckemeier, Bogoplevelsen

Det er virkelig anderledes, og utrolig godt fundet på. Ethvert barn – og i særdeleshed drenge – vil sedenne bog som en oplevelse. Der er kamp, flugt, mod og venskab for fuld skrue. Det er gladiatorkamp i arenaer og biljagt på cybosaurus maner.

Skal dit 10-12-årige drengebarn læse en hæsblæsende fortælling om venskaber, mod og udholdenhed i en ny og anderledes verden, så er denne virkelig at anbefale.

Læs “Cybosaurus” af Nanna Louise Teckmeier, hvis du

  • er dreng omkring de 10 år 
  • vil læse den samme bog højt for dine børn trods aldersforskel
  • søger den perfekte gave. 

Turen til Merwin var en interessant oplevelse, og jeg vil gerne lære mere cybosaurusser.

Nanna Louise Teckemeier, “Cybosaurus”, Turbine, 2017, set til kr. 279,95

(Bogen er tilsendt med henblik på anmeldelse. Tak for det.)