Ar fra mit glemte liv: en diagnose og forelskelse

ar fra mit glemte liv, Nicole Boyle Rødtnes, Bogoplevelsen

Med “Ar fra mit glemte liv” afslutter Nicole Boyle Rødtnes sin trilogi om kærlighed og identitet. 

Lærke er blevet opereret i hjernen. Hun har fået fjernet en hjernesvulst. Den lå op af hippocampus, hvilket betyder, at Lærkes hukommelse er nulstillet. Hun har skrevet en dagbog, hvor de vigtigste informationer er nedfældet. Men meget af det er overstreget, hvilket betyder, at den er mere til frustration end gavn. Det eneste som fremgår tydeligt er, at Alexander er et no-go. Hvilket selvfølgelig betyder, at Alexander bliver nøglen til alt.

Det er store følelser, store armbevægelser og stor dramatik. I alle tre bøger er det noget fysisk, der får/har betydning for personerne i bogen; en speciel og sjælden diagnose. Personerne skal forholde sig til at være teenager sammen med denne skelsættende medicinske tilstand. Dertil kommer et mysterium, som den kvindelige protagonist skal opklare. Hvem skubbede mig, hvem er Christoffer, og hvorfor må jeg ikke være sammen med Alexander? Bøgerne er ligeledes narrativt skrevet over samme model; medicinsk diagnose, mysterium forelægges, forelskelse opstår, forelskelsen forhindres, mysteriet opklares og bogen afsluttes nogenlunde lykkeligt.

Bøgerne leverer en god, velfortalt historie, der tydeligt tiltaler teenagepigen. De vil blive læst og elsket, men anbefalingen skal lyde, at de læses med en tidslig forskydning, netop fordi historierne ligger meget op ad hinanden.

Læs “Ar fra mit glemte liv” af Nicole Boyle Rødtnes, hvis du 

  • er teenagepige 
  • elsker store følelser
  • søger en bog at anbefale til piger i alderen 12-19

Serien omfatter også “Hul i hovedet” og “XY” alle store fortællinger med hang til dramatik fortalt til teenageren. De vil appellere til målgruppen.

Nicole Boyle Rødtnes, “Ar fra mit glemte liv”, Alvilda, 2016 set til kr. 299,95

(Bogen er tilsendt fra forlaget som anmeldereksemplar)