2100: hvordan vil du overleve i år 2100?

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen


Benni Bødkers 2100-trilogi er neglebidende spænding. 

[Anmeldereksemplar]

Hvordan ser verden ud om godt 80 år? Det er svært at gisne om, men Benni Bødker har tre vældig plausible bud i serien 2100. I “Generation 2.0” er menneskerne flyttet ud i rummet, hvor de effektivt eliminerer alt liv, i “Flugtaktion CPH” er København blevet lukket af en kæmpe mur, som er umulig at bryde gennem og i “Tusmørke” er menneskerne blevet delt i to forskellige racer. 

Hver bog er cirka 40 sider inklusiv billeder og med stor skriftstørrelse, hvorfor de mest af alt er noveller på bogform. Og skulle jeg finde en anke mod disse bøger, da er det længden. De er korte, og slutter inden i de rigtigt er kommet i gang. Alle tre slutter med suspense ud over alle grænser. Men det er samtidig også bøgernes force. Det er utroligt, hvor stor en historie, der kan bygges op af så lidt. Læseren hungrer efter mere, når sidste side er vendt.Derfor kalder læsningen af den ene af disse titler på læsning af den næste, og det er jo fænomenalt.

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen


Bøgerne er genialt illustreret af Simon Bukhave i sort-hvid. Illustrationer er yderst detaljeret og understreger historierne. De har en fremtrædende rolle og hjælper til at forstå scenen, som bogen udspiller sig over. Bøgerne er lækkert opsat med flot og stemningsfuld for- og bagsidesats, lækker og læsevenlig font og sidetallene ligner digitaltal. Bøgerne kommer med et glansfuldt hardcover, der adskilleder sig fra hinanden med forskellige illustrationer på forsiderne, men samtidig  har en flot rød tråd i form af sort ryg og bagside. En bagside, der også kommer med den samme orange illustration. Det er en lækker bog at tage ned fra hylden, og den vækker nysgerrigheden med det dystopiske  og genenmførte udtryk. 

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen

Benni Bødker, 2100, Bogoplevelsen


Jeg kan ikke anbefale denne serie nok til anskaffelse på skolens PLC. De har alle et lix omkring 20, er rigt illustreret og har fængende og nervepirrende historier. Enhver læsetræt og -udfordret dreng (og pige) vil få en succesoplevelse med disse. Dertil kommer, at målgruppen er bred. Jeg vil anbefale dem i alderen 9-15, alt efter barnets læsefærdigheder. Og af disse oplistede grunde vil bøgerne blive slidt op.

Læs “2100”-trilogien af Benni Bødker, hvis du 

  • Er barn, voksen eller midt i mellem 
  • Søger en letlæst og interessant bog 
  • Mangler dystopier til brug i skolen 

Benni Bødker må gerne skrive flere dystopiske udgaver af vores fremtid. Tre udlægninger er slet ikke nok. 

Benni Bødker og Simon Bukahve (ill.), “2100: Generation 2.0”, “2100: Generation CPH” og “2100: Tusmørke”, Corto, 2016, set til kr. 149,95